CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sense acord al Departament de Treball: El dilluns 22 de juny els treballadors/es d’autobusos de TMB pararan per un bon conveni que porti 500 llocs de treball més

Dimecres, 17 juny, 2009

Ahir dimarts 16 de juny, es van reunir al Departament de Treball la Direcció d’autobusos de TMB i els treballadors d’aquesta empresa per tractar els motius de l’aturada del proper 22 de juny.

Els treballadors van proposar, per retirar l’aturada, que la Direcció retirés la posada en marxa d’una proposta seva (servei interlínies) que no ha estat acceptada per cap sindicat a la negociació de conveni.

D’aquesta manera s’ha requerit a la Direcció que tornes a la taula de negociació, que no imposes les seves propostes de manera il·legal i que no escalfi més el ànims dels treballadors/es.

La Direcció s’ha negat i ha anunciat que demà mateix pensa tirar endavant aquesta proposta que no ha estat acordada per ningú, mostrant d’aquesta manera, el nul interès que té per desconvocar l’aturada del dilluns 22 de juny.

A més a més, la Direcció ha fet arribar per carta a tots els treballadors/es un missatge que pretén dividir i intimidar a la plantilla. Sembla que no té suficient amb els articles que van apareixen als diaris (El Periódico, El Far, etc.) i que paguem entre tots i totes, siguem treballadors/es o siguem ciutadans/nes que paguem impostos.

Per tant, i després del que ha passat avui, el dilluns 22 de juny els treballadors/es d’autobusos de TMB tornaran a fer una aturada de 11 a 16h per denunciar públicament l’estancament de la negociació de conveni per l’actitud de la Direcció, de fer pagar la crisi als treballadors/es, al no voler posar pressupost pel proper conveni.

Després de començar a negociar el proper conveni col·lectiu el passat 6 de maig de 2008, les negociacions estan parades i no es veu cap possibilitat d’acord.

La plantilla d’autobusos de TMB, front a la situació de crisi, estima que amb la seva proposta es crearien 500 nous llocs de treball i, per tant, es podria posar un granet de sorra per sortir d’aquest panorama de destrucció de feina.

Per acabar de crispar més la situació, la Direcció de TMB ha obert dos nous expedients sancionadors a un conductor i membre de la taula negociadora de conveni pel simple fet d’enganxar un adhesiu i per opinar sobre la Direcció de TMB.

A més a més, la Direcció i el Comitè de conveni es veuran les cares el mateix dia 22 de juny en un judici per l’incompliment de la Direcció de l’acord que va posar fi al conflicte pels 2 dies. A la vegada, la mateixa Direcció està tirant endavant de manera il·legal les seves propostes de conveni que no han estat consensuades, ni acordades.

D’aquesta manera, es cada dia més evident que mentre, en la teoria, des de l’Ajuntament del PSC-ICV, que s’anomenen d’esquerres, diuen que els treballadors/es no hem de pagar la crisi, en la practica estan tractant d’imposar a Autobusos de TMB la congelació de les condicions laborals que els seus “amics” sindicals de la UGT han dut a terme a la SEAT.

Per tots aquests motius, el proper dilluns 22 de 11 a 16h els treballadors d’autobusos pararan i s’ajuntaran en Assemblea a les 13h a Ronda Sant Pere 41 amb C/ Bailen.

Per a més informació: www.comitedescansos.blogspot.com

Per veure la proposta de conveni dels treballadors/es:

www.cgtbus.com/docs/actualitat/plataformaconveni09.pdf

Attached documents