CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sentència absolutòria per a la militant anarquista gironina Núria Pórtulas

Divendres, 11 juny, 2010

Avui divendres 11 de juny la Núria Pórtulas ha estat absolta arran del recurs interposat al Tribunal Suprem en resposta a la sentència dictada per l'Audiència Nacional que la condemnava a dos anys i sis mesos de presó per “temptativa inacabada de col·laboració amb organització terrorista”, a més d’una multa de 810 euros, dos anys i mig d’inhabilitació especial per a exercir el dret de sufragi passiu i vuit anys i mig d’inhabilitació absoluta.

Des de l'Assemblea de la Núria us animem a celebrar-ho amb un brindis a les 20h davant l'ajuntament de cada municipi !!!

La repressió no ens aturarà!

Núria lliure!

Lliures tots i totes!

Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas

http://elsud.org/nuri/


>>> Notícia publicada a Vilaweb sobre el tema:

La família de Núria Pòrtulas demana responsabilitats a Interior

La noia ha estat absolta pel Suprem, després del recurs de la defensa contra la sentència de l'Audiència Nacional espanyola, que la condemnava per temptativa de col·laboració amb organització terrorista

La família i els companys de Núria Pòrtulas han demanat a la cúpula de la Conselleria d'Interior que dimiteixi i, a més, no descarten de reclamar una compensació econòmica. I és que avui, després de tres anys de judicis, presons preventives i una condemna de l'Audiència espanyola, el Suprem ha absolt Pòrtulas (sentència, en pdf) de la 'temptativa inacabada de col·laboració amb banda armada' per falta de proves.

Durant la conferència de premsa en què ha explicat l'absolució de la jove de Sarrià de Ter, l'advocat, Benet Salellas, ha afirmat que la sentència del Suprem era un 'revés clar i contundent' contra l'Audiència espanyola i els mossos d'esquadra. I és que aquesta sentència, que rectifica la de l'Audiència espanyola, és definitiva i, com deia unes hores abans a VilaWeb, 'deixa clar que la col·laboració amb una organització terrorista era impossible perquè no hi havia cap organització terrorista'.

El Suprem diu que troba 'realment paradoxal' que l'Audiència espanyola condemnés Pòrtulas en base a unes sentències que justament absolien el seu company Juan Antonio Surroche d'aquest delicte. 'Queda clar que no està provat que l'acusada hagi contactat amb un grup o organització terrorista ni que hagi intentat col·laborar amb un grup d'aquesta naturalesa', diu el Suprem, que ha revisat el cas arran del recurs de la defensa contra la sentència condemnatòria de l'Audiència espanyola.

La defensa de Pòrtulas va recórrer la sentència perquè considerava que la sentència de l'Audiència Nacional espanyola no aportava proves que relacionessin la noia de Sarrià de Ter amb cap banda armada. I així ho ha considerat també el Suprem, que recrimina a l'Audiència i a la fiscalia no haver fet cas de la documentació aportada per la defensa.

Tres anys després

Els fets es remunten al gener del 2007, quan els mossos d'esquadra van intervenir a Pòrtulas una llibreta (vídeo). La policia va acusar-la d'haver col·laborat amb Juan Surroche, a qui relacionava amb una organització armada italiana, tot i que després va ser absolt. Pòrtulas va ser empresonada preventivament durant quatre mesos aquell 2007. Actualment continuava en llibertat provisional i cada setmana havia de presentar-se al jutjat signar. És per aquest motiu que ara companys i familiars de Núria Pòrtulas demana als caps del Departament d'Interior que dimiteixin.

D'una altra banda, per celebrar l'absolució, el grup de suport a Pòrtulas ha convocat un brindis davant l'Ajuntament de Girona a les vuit del vespre i també se'n farà un a la plaça Sant Jaume de Barcelona. A més, hi ha previst que se'n convoquin uns quants més a altres viles del país.

>>> Notícia extreta de Vilaweb: www.vilaweb.cat/noticia/3741011/familia-nuria-portulas-demana-responsabilitats-interior.html

>>> Podeu accedir a la sentència anant a:

www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/absolucioportulas.pdf