CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sentència pionera de fixesa per a una interina funcionària de llarga duració

Dissabte, 13 juny, 2020

La secció sindical de CGT a l'Ajuntament d'Alacant, al costat de la Plataforma de temporals de llarga durada i l'advocat Luis Iñesta Alcolea que des del primer moment va donar tot el seu suport, han rebut avui la primera sentència pionera en la qual condemnen a l'Ajuntament d'Alacant a declarar fixa a una funcionària interina que portava 12 anys treballant de manera temporal.

La sentència remarca aspectes que des de la secció sindical de CGT a l'Ajuntament es porten demandant des de fa temps. El dèficit estructural que arrossega l'Ajuntament, el consegüent abús de l'ocupació temporal i la conseqüència lògica de no complir amb l'obligació d'executar l'oferta d'ocupació pública en el termini màxim de 3 anys, ha estat marca de la casa.

A més demostra la falta de voluntat política, no sols de l'Ajuntament sinó del conjunt de la maquinària de l'estat per no reconèixer els drets que la directiva del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ens reconeix. El fet que l'Estat espanyol no hagi aprovat les mesures legislatives pertinents, no allibera a l'Administració, de l'obligació de garantir els objectius de la sentència del TJUE, ni de l'obligació de sancionar l'abús i d'eliminar les conseqüències de la infracció de la normativa comunitària. També és necessari destacar que l'escrit remarca que les lleis de l'Estat no preveuen ni estableixen cap indemnització a favor dels empleats públics i que el més assenyat és la transformació de la relació temporal abusiva en una relació fixa. Per tant, el que reconeix és que la fixesa es materialitzarà en el reconeixement de romandre en el lloc de treball que actualment exerceix, equiparant els drets al dels funcionaris de carrera.

La secció de la CGT a l'Ajuntament d'Alacant, fins i tot se sent menystinguda per la mateixa administració, ha seguit la seva lluita i junt amb la Plataforma de temporals de llarga durada de l'Ajuntament ha demostrat que l'organització dóna els seus fruits.

Organitza't i lluita!,Els teus drets són els de totes!.
CGT a l'Ajuntament d'Alacant

Sentència en PDF

http://www.cgt-alicante.es/federacion/index.php/2-principal/4324-primera-sentencia-de-fijeza-para-una-interina-funcionaria-despues-de-la-sentencia-del-tjue

Attached documents