CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

S’estenen els tancaments d’estudiants a les universitats contra el Pla Bolonya

Dimarts, 25 novembre, 2008

Si la setmana passada va ser la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, (podeu seguir la tancada a: ocupemlesaulesuab.wordpress.com/), ahir 24 de novembre es va ocupar la facultat de Filosofia i Lletres de la UAB des de les 8.30h. del matí.

Uns 150 estudiants van ocupar la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es van instal·lar amb sacs de dormir en el vestíbul en protesta pel pla de Bolonya. Moltes classes no es van iniciar a causa de l'ocupació que ja era coneguda i recolçada pels alumnes. En altres, tant els professors com els alumnes van accedir a debatre entre tots sobre el pla Bolonya. Les classes que tenien examen es van respectar i es va esperar a que acabessin per a ocupar-les.

Després del dinar popular van començar les activitats programades, des de tallers formatius contra Bolonya a xerrades i debats al voltant de diversos temes. La idea es substituir les classes acadèmiques per altres que expliquin quines seran les conseqüències de l'aplicació del pla Bolonya.

I s'espera que demà dia 26 comenci una tancada a la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB (segueix la tancada a acomunicacio.wordpress.com/) i a la facultat de Física i Química de la UB.

Per la setmana que ve estan previstes tancades a les facultats de Biologia i Física de la UB, i les d'Educació de la UAB.

Per a la Coordinadora d'Assemblees de Facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) això no para, ni pararà fins que el rectorat accepti les demandes de les estudiants i s'aturi la reforma per aplicar Bolonya.

Els tres punts que es demanen per part dels estudiants des de l'ocupació de Politiques de la setmana passada són: un referèndum legal i vinculant sobre el Pla Bolonya, la retirada d'expedients i denuncies penals contra estudiants i un comunicat públic admetent el dèficit de la UAB.

Per altra banda, el passat dia 20 de novembre, després de la manifestació contra el Pla Bolonya realitzada a Barcelona, a la qual van assistir-hi unes 10.000 persones, centenars d'estudiants van ocupar el rectorat de la Universitat de Barcelona situat a Plaça Universitat, per reclamar una universitat pública i de qualitat. Es pot seguir la tancada a: www.tancadaalacentral.blogspot.com/

També a la UB avui estava prevista la ocupació de la facultat d'Educació. Podeu seguir la tancada a: assembleamundet.blogspot.com/

Podeu seguir les evolucions de les tancades a través de l'Especial Bolonya: especialbolonya.wordpress.com/


Comunicat del SEPC davant de l’actitud dels rectors i de la comissionada d’universitats

Des del passat dilluns 17 de novembre, s’han succeït nombroses protestes estudiantils a diverses facultats de les universitats catalanes. La setmana passada es va ocupar durant set dies la facultat de ciències polítiques i sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el dijous 20 de novembre, després d’una manifestació de més de 10.000 estudiants, es va ocupar, de forma indefinida, el rectorat de la Universitat de Barcelona. Totes aquestes protestes es produeixen com a rebuig a la implantació forçosa de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.

Avui, dilluns 24 de novembre, quan es compleixen 4 dies des de l’ocupació del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), quan s’acaba d’iniciar l’ocupació de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i està previst l’ocupació de més facultats per a denunciar la implantació forçosa del procés de bolonya, els rectors de les universitats catalanes reunits amb la comissionada d’universitats, Blanca Palmada, han fet públic un comunicat on rebutgen fer cas de les reivindicacions estudiantils.

Davant de l’actitud dels rectors i la comissionada d’universitats, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes i participant de les protestes estudiantils, volem fer les següents consideracions:

1.- L’oferta de diàleg que fan els diversos rectors i la comissionada d’universitats està buida de tot contingut, ja que, es neguen a parlar sobre la paralització de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), la realització de referèndums i la retirada d’expedients i denúncies contra els estudiants crítics.

2.- L’acusació de que els estudiants mobilitzats contra la imposició del procés de Bolonya són una minoria és falsejar la realitat universitària. La mobilització de milers d’estudiants a les manifestacions; els resultats favorables a paralitzar l’aplicació de l’EEES en els referèndums celebrats a la Universitat de Lleida, de Girona i a la Facultat d’Història i Geografia de la Universitat de Barcelona; i el fet que la majoria d’estudiants claustrals siguin contraris a aquest procés mercantilista demostren la forta oposició a la implantació de l’EEES a les universitats catalanes.

3.- El manteniment dels expedients i les denúncies judicials contra els estudiants crítics amb l’EEES demostra l’actitud coactiva de les autoritats universitàries i la voluntat d’imposar, per tots els mitjans, el procés de Bolonya.

Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol reafirmar el seu compromís en la defensa de la universitat catalana, pública, popular, antipatriarcal i de qualitat, i en seguir lluitant per aconseguir que es compleixin les reivindicacions estudiantils.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Barcelona, 24 de novembre de 2008