CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

S’estrena el documental sobre Cipriano Mera “Vivir de pie: Las guerras de Cipriano Mera”

Dimarts, 8 desembre, 2009

VIVIR DE PIE: LAS GUERRAS DE CIPRIANO MERA

Direcció: Valentí Figueres.

Gènere: Documental. Espanya, 2009.

Durada: 123 minuts.

El 4 de desembre s'estrenava a Madrid el documental sobre Cipriano Mera. Paleta, anarquista, llibertari i alt comandament de l'Exèrcit republicà durant la Guerra Civil, Cipriano Mera va tenir una existència lliurada a uns ideals, entre la justícia i la utopia. Una vida de cinema, de la qual el documental dóna una idea clara. Seguint els manuscrits de l'anarquista que es conserven, els responsables de la pel·lícula opten per donar-li veu a través de la interpretació en of d'un actor.

"Vivir de pie: las guerra de Cipriano Mera" narra a través de documents inèdits l'odissea d'un drapaire i caçador furtiu que es va fer paleta sindicat en la UGT i es va convertir en revolucionari i home d'acció de la CNT. És la vida del paleta que va comandar el IV Cos d'Exèrcit en la Guerra Civil i va vèncer als generals italians; i del General que va reprendre l'ofici de paleta però va mantenir el seu objectiu: matar a Franco. També és la història desconeguda d'un cambrer, un sastre, un ferroviari,... que en les seves dobles vides eren El Viejo, La Leona, El Fraile,...; la vida d'aquells que van enarborar les banderes de la llibertat i van gosar somiar amb un "Món Nou".

En la realització del documental hi han col·laborat, entre altres, la Fundació Salvador Seguí (CGT), la CNT i Solidaridad Obrera.

Pàgina web del documental: www.vivirdepie.net/index.htm