CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Set de cada deu ERO temporals es convertiran en acomiadaments definitius

Dimarts, 3 novembre, 2009

La crisi obliga a les empreses que van suspendre als seus empleats per uns mesos a no readmetre'ls. Les que es van comprometre a mantenir l'ocupació, si no ho fan, haurien de retornar la subvenció.

Una altra mesura fracassada. L'única iniciativa que va aprovar el Govern espanyol per a ajudar a les empreses a mantenir l'ocupació no ha recollit els fruits que s'esperava. Tan sols el 25 per cent de les empreses que han tramitat un Expedient de Regulació d'Ocupació de caràcter temporal ha sol·licitat l'ajuda econòmica, que consisteix a bonificar el 50 per cent de les cotitzacions durant els sis mesos com a màxim que els empleats poden estar suspesos d'ocupació, segons informen fonts de la Secretaria General d'Ocupació.

El requisit de la mesura ha estat la trava principal: l'obligació de readmetre als treballadors i mantenir-los contractats durant un any. De no ser així, les empreses haurien de reemborsar a Treball la part bonificada de les cotitzacions.

Per això, el 75 per cent de les companyies s'ha decantat per no sol·licitar l'ajuda, ja que "amb tota probabilitat acabaran acomiadant als treballadors", assenyalen les fonts abans citades. I és que una empresa, quan sol·licita la tramitació d'un ERO, ja sigui de suspensió o d'extinció, registra greus dificultats econòmiques, pel que no sap exactament si podrà readmetre als treballadors.

Actualment, segons el Ministeri de Treball, uns 300.000 treballadors es troben en suspensió temporal a l'Estat espanyol, percebent la prestació d'atur. La majoria d'ells es troben acorralats en una excedència de 120 dies. I una gran part dels expedients corresponen al sector industrial.

Kaos Laboral-Economia

www.kaosenlared.net/noticia/siete-cada-diez-ere-temporales-convertiran-despidos-definitivos