CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Setmana de lluita a l’educació pública del 4 al 10 de febrer

Dissabte, 26 gener, 2019

dxjfsm4wkae_akp.jpg

Setmana de lluita a l’educació pública del 4 al 10 de febrer, amb tancades a centres educatius, assemblees i xerrades.

COMUNICAT Assemblea de treballadores de l’Ensenyament Públic.

Som treballadores i treballadors de l’educació pública de les comarques de Barcelona, i ens estem organitzant per acabar amb les retallades que ofeguen els centres des de 2011. És urgent augmentar la inversió a l’educació pública, per atendre a l’alumnat i a les famílies com mereixen, millorar les condicions d’aprenentatge i garantir els drets dels infants i joves. Cal redreçar la situació, el sistema educatiu no pot sostenir-se més amb el nostre sobreesforç i explotació.

L’inici del curs 2018-19 hem sortit al carrer i volem donar continuïtat a aquestes mobilitzacions. El debat de pressupostos és un context favorable per pressionar i aconseguir millores concretes. I encara que no s’aprovin es poden destinar partides a l’educació pública. Per això estem construint una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer, coordinada amb les famílies i estudiants, convocant tancades als centres amb xerrades i assemblees. I continuarem amb les accions que calguin fins a aconseguir revertir les retallades.

PLATAFORMA REIVINDICATIVA

1. Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades: 23h a Primària/18h a Secundària.
2. Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària: 24h.
3. Reducció de les ràtios: màxim 20 alumnes a Primària i 25 a Secundària.
4. Conversió del 1/3 de jornada a 1/2.
5. Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
6. Retorn al caràcter lectiu de les 2 h de reducció a majors de 55 anys.
7. Recuperació de poder adquisitiu.
8. Consolidació del lloc de treball del personal interí.
9. Manteniment de l’FP pública i al Departament d’Educació.
10. Retirada del Decret de Plantilles.
11. Retorn de la inversió pública a les Escoles Bressol i Llars d’Infants.
12. Internalització de tot el personal dels centres educatius públics: monitores, vetlladores, educadores i personal de serveis.

Considerem però, que amb un dia no n’hi ha prou. A la reunió del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) amb el Conseller Josep Bargalló l’11 de desembre, aquest va supeditar totes les millores laborals a l’aprovació dels pressupostos. Es va mostrar en contra de disminuir les hores de permanència a secundària. A més a més, va transmetre que caldria escollir entre la reducció de ràtio o el retorn a l’horari lectiu. I entre la reducció de la jornada lectiva a majors de 55 o el retorn del primer estadi a sexenni. Cal així, donar empenta al Conseller perquè l’educació pública sigui una prioritat de país, amb... o sense pressupostos.

L’actual debat de pressupostos és un context favorable per pressionar i aconseguir millores concretes. I encara que aquests no s’aprovin es poden destinar partides a l’educació pública. Per això, l’Assemblea de treballadores de l’educació pública de les comarques de Barcelona, sorgida la jornada de vaga del 29N, està construint una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer. Coordinant-se amb famílies i estudiants i convocant tancades a centres com a Badalona, Esplugues de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sabadell, Sant Martí Sarroca, Sitges, etc. I una última tancada centralitzada divendres 8 de febrer oberta a tothom, a l’Escola Montseny (carrer del Torrent del Remei, 2-10, Barcelona. Metro: Vallcarca). Començarà a les 17 h amb un Taller de pancartes i activitats per infants. A les 18 h Taula rodona amb diferents lluites, a les 19 h Assemblea de continuïtat, a les 21 h Sopar i a les 22 h Cinefòrum i espai per passar la nit. Continuarem amb les accions que calguin fins a aconseguir revertir les retallades.

Des de CGT pensem que ara és el moment de recuperar els nostres drets, i fer que l’educació pública sigui realment una prioritat de Govern. Això ho aconseguirem construint i continuant la lluita des de baix, amb les eines més potents que tenim els treballadors i les treballadores com són les vagues amb continuïtat, decidides des dels centres.

Fem una crida a continuar convocant assemblees, per organitzar la setmana de lluita i debatre sobre la possibilitat de vagues, per aconseguir unes condicions laborals dignes i una educació pública inclusiva, gratuïta, universal, catalana, de qualitat, laica, feminista i coeducadora, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat amb tots els recursos necessaris.

Volem fer créixer aquest moviment, així que fem una crida als treballadors i treballadores de l’educació pública a organitzar-se en assemblees als centres, i a posar-se en contacte amb l'assemblea de treballadores:

Correu electrònic: revertimretallades@gmail.com

Twitter: @treballadoresed

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

setmana_lluita_4f_10f.png

dxjfsm4wkae_akp.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció