CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Setmana de lluita per un transport assequible i contra les retallades dels serveis comuns

Dimecres, 22 febrer, 2012

Creiem que per donar resposta a tots els atacs que estem rebent cal una setmana de lluita per donar resposta a tots els atacs i centrar la pressió sobre la persona de Xavier Trias i les seves polítiques de mobilitat: pujada de preus, corrupció, explotació laboral a TMB, reducció de serveis, etc.

També ens sumem i ens organitzem conjuntament amb sectors de sanitat i la PUDUP (assemblees de facultat, PAS i professores universitàries) i els centres de secundària amb la marea groga, que surten els dimecres. Ens sembla molt important que els diferents espais de lluita i conflicte es trobin i conflueixin des de la base, és a dir, allà on totes ens sentim afectades.

- Setmana de lluita per un transport assequible i contra les retallades dels serveis comuns.

Des-de les assemblees de barri, la FAVB, les veïnes i els moviments socials conjuntament amb les treballadores dels transports públics, el
comitè de conveni i assemblea de treballadores en atur, us convidem a passar a l'acció contra la pujada de preus, les retallades en serveis i
seguretat i contra l'explotació laboral de les treballadores.

Per tot això hem convocat una setmana de lluita farcida d'accions que ens serviran per donar a conèixer la vaga de transports de TMB, donar el nostre suport i rebutjar la pujada de tarifes i retallades de serveis.

Considerem responsable de l'estat del transport públic a Barcelona, de les retallades de serveis i de la manca de seguretat en els vehicles a
l'alcalde de Barcelona Xavier Trias que és també el president del Consorci del Transport Metropolità. Exigim que acabi amb la precarietat laboral, la repressió sindical, el malbaratament de diners en sous a directius i la mala gestió que aquests fan dels transports públics a l'àrea metropolitana.

Per difondre les informacions hem editat els següents materials: Un diari, tríptic, octavetes i xapes. Aneu a http://atutmbetretallen.wordpress.com/2012/02/09/imatges-per-difusio/

Hem escrit un diari que repartirem a partir del dimecres 22. Són 20.000 exemplars que ens ajudaran en l'argumentari.

També pots contribuir difonent-lo tu mateixa via internet o passant-te per les assemblees de barri.

- Manifest "A tu TMB et retallen"

"El transport públic és un servei fonamental que permet la mobilitat, el desplaçament al lloc de treball i a qualsevol activitat social. És un bé comú finançat amb diners públics, al igual que la sanitat, l’ensenyament i altres serveis. La privatització i les retallades dels béns comuns són un espoli i incrementen severament la pobresa i l’exclusió de les persones.

Per tot això, davant la política dels nostres governs (ajuntaments i Generalitat) de retallades de serveis, d'augment de tarifes i privatitzacions, justificades amb que “falten diners” ens hem de preguntar,

Si realment falten diners:

1. Per què es tolera la corrupció que suposen les jubilacions milionàries a directius, el sobrecost de 10.000 milions de la línia 9 o l’externalització (subcontractes) de serveis fins ara assumits directament per Renfe o TMB?

2. Per què es mantenen organismes com TMB, EMT-AMB, EMT, ATM, amb un pressupost superior a 1.300 milions d’euros dirigits per polítics “fora de servei” i pugen un 4,6% els sous al consell d’administració (on escalfa cadira la senyora d’en Mas)?

3. Per què no s’augmenten els impostos als més rics, en comptes d’augmentar les tarifes que, no ho oblidem, són un nou repagament, ja que paguem els serveis dels nostres impostos?

Si realment és també un servei per a la societat:

4. Per què a Barcelona no ni ha ajudes a col·lectius en risc d’exclusió com ara treballadores en atur, joves sense recursos, estudiants, precàries etc. que en altres ciutats de l’estat espanyol i d'arreu d'Europa sí s’apliquen?

5. Per què el transport públic a Catalunya és un 25% més car que a Madrid i el més car d’Europa tenint en compte la relació amb el salari mínim interprofessional (en 10 anys ha pujat 4 vegades més que els salaris)?

Si realment sobra plantilla i falten diners:

6. Per què no s’acomiaden als alts càrrecs (un directiu per cada 5 autobusos) i s’eliminen sous engreixats, dietes abusives, pensions de luxe, etc. en lloc de proposar EROs per treballadores, suprimir línies i reduir serveis, manteniment, higiene i seguretat?

7. Per què els 90 responsables polítics d'AMB s’han embutxacat 800.779 euros en dietes i la cúpula de AMB 300.000 euros per assistir a reunions? Xavier Trias arrodoneix el seu sou de 110.000 euros amb 36.000€ en dietes: 1.269€ per reunió.

Atesos els continus abusos i corrupcions en tots els àmbits institucionals, moltes ciutadanes ens hem organitzat en assemblees lliures i horitzontals per tal de decidir col·lectivament sobre tot allò que afecta les nostres vides, i per això diem:

1. No a les pujades abusives de tarifes i sí a la restitució d’ajuts legítims a les persones amb menys recursos (estudiants, aturades, joves, persones dependents d’ajuts socials…) fins arribar a un servei d’ús lliure i sense repagament.

2. No a les privatitzacions, reclamem l’autogestió immediata dels transports públics per part de treballadores i usuàries".

Per a adherir-vos al manifest, envieu un email a: atutmbetretallen@gmail.com

El Manifest el trobareu a
http://atutmbetretallen.wordpress.com/manifest/

Més informació i contactes:

http://atutmbetretallen.wordpress.com/

@TMBetRetallen

FaceBook: atutmbetretallen

Correu electrònic: atutmbetretallen@gmail.com

Ens veiem als carrers, i al metro:

27F Assemblees de treballadors matí i tarda a la Pl. Espanya i accions en recolzament a la vaga.

27F Concentració a las 19:00h a la Plaça Espanya. "Per un transport lliure i assequible".

29F Manifestació universitat (12h)

29F T-Concentració a les 19h a Pl. Elx (Metro Sagrera)

- Convocatòries: Setmana de lluita

Setmana del 20 de febrer: Assemblees de barri a les instal·lacions de metro i bus.

23 de febrer - Judici a Josep Garganté a les 11h (Jutjat penal n.25 Ciutat de la in-justícia).

27 de febrer - Vaga de TMB. Matí i tarda (hora per confirmar)

27 de febrer - Assemblea treballadores 09:30h i a les 16:30 (Pl. Espanya).

28 de febrer - Vaga de TMB.

28 de febrer - Piquet solidari amb BCN City Tour 12h (Sagrada Família)

28 de febrer - Assemblea treballadores 09.30h i a les 16:30h (Pl. Espanya).

29 de febrer - Vaga de TMB.

29 de febrer - Assemblea treballadores 09:30h i a les 16:30h (Pl. Espanya).

29 de febrer - Vaga general d'universitats (treballadors/es i estudiants) i d'estudiants de secundaria

29 de febrer - Manifestació universitat 12h (Pl. Universitat).

29 de febrer - Concentració Jo Amb TMB a Pl Elx. 19h (M-L1 Sagrera) amb manifestació metropolitana.

01 de març - Vaga de TMB.

01 de març - Assemblea treballadores 09:30h i a les 16:30h (Pl. Espanya).

- Com podeu col·laborar?

Assisteix a les convocatòries.
Col·labora en repartir/imprimir les octavetes i el diari dels transports.
Posa't la xapa.
Si pots fes aportacions econòmiques via Assemblees de barri al grup per
pagar el diari.

atuTMBetretallen

http://atutmbetretallen.wordpress.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció