CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Setmana de reunions perquè no tanqui SCA, empresa amb beneficis radicada a Mediona

Dimarts, 5 novembre, 2013

MEDIONA | REDACCIÓ XARXA PENEDÊS

S’obre una setmana clau per a la fàbrica a Mediona (Alt Penedès) de l’empresa SCA, que es vol emportar la divisió de manipulat del paper a Navarra i deixar al carrer 150 persones. Demà es reunirà per primera vegada el comitè d’empresa, després que dilluns passat 29 d’octubre l’empresa fes públiques les seves intencions. I dimecres hi ha previst una reunió de tot el dia del comitè amb la direcció de l’empresa. Després els representants dels treballadors valoraran, amb la resta de la plantilla, les accions a emprendre.

Al calendari també hi ha una data important: cap al 18 de novembre farà 20 dies de l’anunci de la intenció de l’empresa de la intenció de tancar part de la fàbrica, i per tant ja haurà passat el termini que contempla la llei per la negociació amb els sindicats i ja podrà presentar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

Una empresa amb beneficis i producció a l’alça

Des de la CGT, que té tres delegats al comitè d’empresa, Ricardo denuncia que la multinacional SCA (que produeix per marques com Colhogar o Tena Lady) té beneficis que cada any augmenten: “El 2012 va obtenir més beneficis que el 2011, i la preivisió és que tant el 2013 com el 2014 tornin a créixer. I alhora està augmentat la càrrega de treball, és a dir, la producció”. Per tant intentaran portar a la justícia la decisió de traslladar la producció, ja que “només es justifica pel fet que la companyia vol obtenir encara més diners, tot i que ells no ho diuen així, sinó que parlen de ‘major eficiència’”.

El trasllat de la producció de la secció de manipulat a Navarra s’explicaria perquè a la fàbrica que la mateixa empresa té al municipi d’Allo hi ha una maquinària que permet produir més amb el mateix cost.

Ricardo explica que l’objectiu del seu sindicat serà “aguantar els 150 llocs de treball a Mediona”. I recorda que, “si SCA tanca, matem el poble de Sant Joan de Mediona, ja que gairebé totes les famílies hi tenen algú treballant”. Per tant, convidaran la resta de sindicats a no firmar l’expedient i a anar al jutjat perquè “no pot ser que plegui una empresa que cada any obté més beneficis”. I alerta que no volen “vendre els llocs de treball a canvi d’indemnitzacions”.

http://xarxapenedes.cat/setmana-de-reunions-perque-no-tanqui-sca-empresa-amb-beneficis/