CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

S’ha arribat a un acord a Correus de Barcelona. L’empresa no eliminarà 25 places de repartiment.

Divendres, 27 març, 2009

Després de l'èxit de la vaga convocada per tots els sindicats amb representació a Correus de Barcelona (CGT, SIPTE, UGT, CCOO i CSIF) el 12 de Març , seguida pel 80% dels carters, dels quals 600 es van concentrar en l'Oficina Principal de Barcelona, s'ha signat un acord aquest 25 de Març del 2009 entre l'empresa i tots els sindicats.

En l'acord, l'empresa fa marxa enrere en l'intent d'eliminar 25 places de repartiment, i treu un reajustament intern amb 31 places, 6 més de les que volia eliminar, adquirint el compromís per escrit que tot aquest procés es realitzarà per consens, amb dièlg i de forma trasparent, donant la raó als sindicats que sempre hem mantingut que cal realitzar un estudi de les càrregues de treball en la ciutat de Barcelona però que s'ha de realitzar amb uns barems que garanteixin un Servei Públic de qualitat i amb uns temps adequats per a garantir el repartiment.

CGT també hem signat aquest acord, perquè recull les nostres propostes, que no hi haurà cap trasllat forçós, i tot es farà per consens entre les parts. CGT, sindicat mes votat en la cartería de Barcelona, considerem que és un avanç el canvi d'actitud per part de l'empresa, que hagi deixat d'imposar els seus criteris i entri en un procés de diàleg, encara que hagi estat forçat pel seguiment que va tenir la vaga i la por a unes mobilitzacions de major importància que la plantilla estava disposada a assumir.

CGT sabem que tindrem d'estar vigilants i pendents que l'empresa compleixi els pactes. Seguirem exigint que la negociació sigui real amb la participació de tots. S'ha realitzar un estudi seriós i actualitzat, que compensi les zones de repartiment i garanteixi el repartiment diari del correu i amb qualitat a tota la població de dilluns a divendres. En l'actualitat que queda un 7% de les 1178 zones de repartiment en la qual aquesta dividida la ciutat de Barcelona sense repartir. No entenem que segueixin sense cobrir-se totes les baixes, vacances, etc.

CGT Correos Barcelona