CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Si Espanya “se’n va al diable” arrossegarà Alemanya i Regne Unit, segons Velarde

Dijous, 12 agost, 2010

El economista Juan Velarde va indicar que les repercussions de la crisi econòmica a Espanya són molt més grans que les que pugui tenir a Grècia. Segons la seva opinió, els dos països "són molt diferents", ja que "Espanya pesa molt en l'economia mundial".

"Que Grècia se'n vagi el diable a Europa no li importa, que ho faci Espanya sí, perquè arrossegarà a les institucions alemanyes o angleses, que li van donar ajut," va explicar durant la presentació de la 32a edició dels cursos d'estiu de La Granada, a Avilès.

Com a conseqüència, es produirà la caiguda de la moneda europea, a la qual seguirà la nord-americana, la qual cosa afectarà després la xinesa.

L'economista no va dubtar d'assegurar que si l'economia espanyola es veu perjudicada "es pot armar una carbonissa del dimoni".

Quant a la pujada de l'IVA que s'aplicarà a partir de dimecres vinent, no va voler manifestar-se sobre el futur, encara que es va mostrar crític en afirmar que es tracta d'"un impost amb què es grava a la gent més pobra i s'esquiva els més rics". " Farà que es recapti menys? Això ho veurem després", va afegir.

>>>> Article extret de Kaosenlared. Font: El economista