CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Signat el preacord per a un conveni a Seat que vincula sou i resultats de l’empresa

Dimecres, 21 desembre, 2011

La Direcció de Seat i el sindicat majoritari, UGT, han arribat a un principi d'acord sobre el nou conveni que estarà en vigor de 2011 a 2015 i que preveu, per primera vegada, una fórmula salarial que té en compte l'IPC real i els resultats de l'empresa.

El conveni, el més important de la indústria catalana pel pes i influència de Seat i que és un referent en les relacions laborals, estableix un augment anual igual a l'IPC, amb clàusula de revisió per a garantir l'IPC real, i contempla un increment addicional vinculat al resultat operatiu de l'empresa, segons han informat l'empresa i els sindicats.

El principi d'acord, pendent de ratificar pels treballadors, va ser subscrit aquesta passada matinada entre representants de l'empresa i d'UGT després d'un esprint final de la negociació, i ha deixat fora als altres dos sindicats amb representació en la companyia, CCOO i CGT.

Quan el resultat operatiu de la companyia sigui negatiu (la situació actual de Seat), per cada 25 milions d'euros que es millori el resultat previst s'afegirà un 0,1 % a les taules salarials, amb un màxim del 0,5 %. En els anys que el resultat operatiu sigui positiu, s'establirà una paga única de fins a 500 euros, que es distribuirà en raó dels següents percentatges: un 30 % per l'obtenció d'un resultat positiu, un 30 % per productivitat i un 40 % per qualitat.

Quan aquest preacord sigui ratificat, Seat, integrada en el Grup Volkswagen, es convertirà en pionera a Espanya a aplicar una pujada salarial que vincula una part del sou als resultats operatius de l'empresa. A més, a la signatura d'aquest conveni l'empresa abonarà un pagament de 250 euros a cada treballador de conveni. En l'apartat de la flexibilitat, la Direcció de Seat ha retirat finalment la seva proposta d'establir només tres setmanes de vacances continuades, en lloc de les quatre tradicionals, i que la quarta pogués desplaçar-se en el calendari, encara que el text aprofundeix en mesures com el treball en els caps de setmana, que permetrà a la companyia respondre millor a les puntes de treball.

Seat ha valorat com "un avanç" que el conveni permeti treballar fins a 328 dies a l'any, ja que la planta de Martorell (Barcelona) serà així més competitiva i podrà situar-se en millor posició a l'hora d'optar dintre del grup Volkswagen a la fabricació de nous models. Aquesta mesura contribueix, a més, a l'objectiu estratègic de la companyia de saturar la capacitat de la fàbrica, el que, segons un comunicat de Seat, "renova el compromís per l'ocupació i obre les portes a la creació de nous llocs de treball".

UGT sotmetrà el principi d'acord sobre el conveni, que afectarà a uns 13.000 treballadors de manera directa, a consulta dels afiliats a aquest sindicat el pròxim 14 de gener.

Per la seva banda, el sindicat CGT ha denunciat, en un comunicat, que el preacord dóna a l'empresa "una flexibilitat a la carta a canvi d'una pobra pujada salarial i sense un minut de reducció de jornada".

Font: EFE Barcelona 21/12/2011

>>> En document adjunt el text del preacord de Seat

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció