CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sindicalistes de CGT es van concentrar ahir al matí a la plaça de Sant Jaume per donar suport a la vaga dels conductors d’autobús

Dimecres, 9 abril, 2008

250 delegats i afiliats de la CGT es concentren a Barcelona en suport als conductors/as d'autobusos i per la retirada dels expedients

A les 11:30 hores d'ahir, uns 250 companys ens hem concentrat en la Plaça St. Jaume enfront de l'Ajuntament de Barcelona. 15 companys s'han encadenat a uns 3 metres de la porta de l'Ajuntament per a reivindicar els 2 dies de descans per als conductors d'Autobusos i per la retirada de tots els Expedients oberts.

Així mateix, s'ha fet lliurament a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, d'un manifest del Sindicat de Transports de Barcelona de la CGT.

Hi ha hagut una gran participació de delegats i afiliats de Barcelona, i també han donat suport la concentració companys d'altres localitats.

Reproduïm a continuació el manifest lliurat:

A L'ALCALDE DE BARCELONA

SR. JORDI HEREU I BOHER

DEL SINDICAT DE TRANSPORTS DE BARCELONA DE LA CGT

El Sindicat de Transports de la CGT de Barcelona volem mostrar la nostra solidaritat i suport als treballadors d'Autobusos de Barcelona. Considerem que les seves reivindicacions són del tot justes i les vam donar incondicionalment ja que van encaminades a aconseguir, tant una millora en les condicions laborals d'aquests treballadors, com un millor servei públic per als usuaris.

Des de CGT no entenem el desplegament mediàtic que els polítics realitzen quan promulguen lleis com les de conciliació familiar, les lleis que regulen el descans dels conductors i no obstant això posen totes les traves possibles que s'apliquin les mateixes.

Des de CGT veiem amb preocupació les notícies que emanen des de la direcció de TB referent a sol·licitar la il·legalització de la vaga indefinida convocada a partir del dimarts 15 d'abril. Considerem això com una maniobra "barriobajera" per part dels gestors de TB, que en lloc d'obrir vies de dialogec durant aquests dies que no hi ha hagut vaga radicalitzen la seva posició, provocant, mitjançant l'amenaça de la il·legalitat de la vaga, als conductors de TB. En cap moment es pretén “carregar-nos el conveni”, solament es pretén l'actualització a la legalitat vigent dels descansos, és la part empresarial la que ha proposat renegociar el conveni.

Recordem que ja hi ha col·lectius en Transports de Barcelona que tenen reconegut el dret als dos dies de descans com són els oficinistes i els mecànics. Amb aquesta lluita el que es pretén és el compliment de la Legislació que regula els temps de descans dels conductors i que tinguin els mateixos drets que la resta del col·lectiu de Transports de Barcelona, per tant és una lluita per la igualtat de drets i el compliment de la Llei.

Des de CGT vam mostrar el nostre suport al col·lectiu de conductors igual que a totes les lluites que vagin encaminades a millorar les condicions de treball i potenciar un bon servei públic. Exigim la retirada dels expedients i voluntat negociadora amb propostes reals i no solament mediàtiques. Si TB no sap d'on treure els diners per a incrementar la plantilla de conductors, nosaltres si ho sabem, d'aquesta legió de directius amb salaris secrets, però que estan fregant la immoralitat per a un gestor públic. La CGT denuncia que en TMB hi ha un directiu amb un contracte entre 70.000 i 100.000 euros fora de conveni per cada 15 treballadors, pagats amb diners procedents dels impostos de tots els ciutadans, inclosos els treballador@s de TMB.

La CGT també denuncia que hi ha directius que en el moment de la seva jubilació es duen gairebé un milió d'euros (168.000.000 de les antigues pessetes) pertanyents als fons pagats amb diners públics. Aquestes persones són les quals NEGUEN ELS DOS DIES SENSE AUGMENT DE JORNADA als conductor@s d'autobús.

Queda temps per a la reflexió i per a la negociació, la CGT creu que l'Ajuntament, la direcció de TMB i la Generalitat han d'aprofitar-lo per a posar damunt de la taula les garanties necessàries que tot el món ja sap i que podrien finalitzar -si volguessin- amb aquest conflicte.

Barcelona, a 8 d'abril de 2008.

PERE RAMON DALMAU

Secretari General del Sindicat de Transports i Comunicacións de Barcelona de la CGT

Veure galeria fotogràfica a:

http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article21829