CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

S’inicia una setmana de mobilitzacions a Barcelona en paral·lel al congrés de telefonia mòbil

Dimarts, 28 febrer, 2012

manifestació a Plaça Espanya

Tot i que la desconvocatòria a última hora de la vaga de TMB per acords majoritaris de les plantilles (en referèndum a Metro els dies 24 i 25 i en assemblea a Autobusos el dia 26) ha generat un cert desconcert i ha alterat alguns actes, aquesta setmana està farcida de mobilitzacions i activitats, en paral·lel al congrés MWC que té lloc a Barcelona, una setmana de lluita en defensa del transport públic i els drets socials i laborals sota el lema "a tu TMB et retallen". Protestes laborals de diverses empreses i sectors, en especial el dia 29 amb la vaga d'universitats i ensenyament secundari i mobilitzacions de treballadors de la sanitat pública, diverses mobilitzacions d'usuàries del transport públic contra les retallades i l'increment de tarifes,...

A continuació les cròniques del Triangle, LibreRed i la Directa sobre el primer dia de mobilitzacions i allò que es mou al voltant del MWC.

Protestes laborals i d'usuaris del transport públic el primer dia del MWC

Treballadors d'HP, de Telefónica Movistar i l'assamblea d'aturats es manifesten a plaça Espanya a la porta del congrés de telefonia mòbil. Durant la tarda s'ha denunciat l'increment tarifari de TMB.

Tot i la desconvocatòria de la vaga dels treballadors de TMB, el primer dia del Mobile World Congress (MWC) ha estat marcat per les protestes de diferents tipus que s'han fet a la plaça Espanya, a l'entrada del recinte de Fira Barcelona on es fa el certamen. Més enllà de les novetats tecnològiques que s'hi han presentat, els protagonistes del dia han estat els treballadors de diverses companyies que han aprofitat l'impacte mediàtic de l'esdeveniment per manifestar-se i els usuaris del transport públic, que han tornat a mostrar el seu rebuig a l'increment de tarifes de TMB.

Desenes de persones s'han manifestat a la tarda, a partir de les 19 hores, a la plaça Espanya, per protestar pels preus del transport públic. La protesta, convocada pels usuaris del transport públic, ha comptat també amb la participació de treballadors de TMB i ha estat controlada per desenes d'agents antidisturbis. Durant l'acció, que ha reunit grups que hi han arribat provinents de l'Eixample, Sants o Gràcia, s'han tallat els accessos a la plaça Espanya i s'han cridat consignes com "ja tenim mòbil, volem metro".

Prèviament, al matí una trentena de treballadors de Hewlett Packard (HP) i de Telefónica Movistar han fet una sorollosa protesta a les portes del Congrés Mundial de Mòbils. Portant pancartes contra els acomiadaments, les retallades i la precarietat laboral han denunciat que en ambdues empreses se segueixen acomiadant treballadors mentre tenen uns beneficis milionaris. S'han sentits crits contra les retallades, els directius i a favor d'una vaga general.

Una forta presència policial, amb almenys quatre furgonetes d'antidisturbis, ha vetllat per la tranquil·litat dels participants a l'esdeveniment, l'entrada més econòmica del qual, per als quatre dies que durarà, és de 600 euros. Però també n'hi ha per més de 4.000 euros. Pels volts de la una del migdia s'ha sumat a la protesta l'assemblea d'aturats i s'han viscut alguns moments de tensió amb els antidisturbis, quan els aturats han volgut bloquejar l'entrada al congrés i els mossos, ja molts més que a primera hora, s'han imposat per mantenir un corredor per on poder accedir al recinte de la fira.

Sense vaga de transports

Tant els treballadors de metro com d'autobús de TMB han desconvocat durant aquest cap de setmana les vagues previstes per aquests dies del MWC, perquè creien que no tenien el recolzament social i perquè s'ha evidenciat altra vegada una clara divisió entre les formes d'actuar de la CGT, partidària de mantenir la vaga, i CCOO i UGT, partidaris de desconvocar-la.

www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/02/el_congres_mundial_de_mobils_s_inaugura_amb_protestes_laborals_28613.php

Prostitució, grans banquets i hotels de luxe, la cara oculta del Congrés Mundial de Mòbils

JESÚS RODRÍGUEZ | 27/02/2012

Tot i un cert desànim i desconcert entre les manifestants després de la desconvocatòria de la vaga de les plantilles de metro i bus de TMB, aquest matí s'han viscut petites protestes a les portes del Congrés Mundial de Mòbils de la Fira de Montjuïc de Barcelona. A primera hora del matí una trentena de membres de la plantilla de Hewlett Packard protestaven a les portes del recinte i denunciaven els acomiadaments de personal, que es combinen amb sous multimilionaris dels directius de l'empresa. També s'hi veien diversos cartells i una pancarta de treballadors i treballadores de Telefónica on s'hi llegia "Els seus beneficis són la nostra precarietat", així com d'activistes que denunciaven l'explotació laboral necessària per a l'extracció dels minerals necessaris per a la fabricació dels components dels telèfons mòbils. A migdia, una desena de membres de l'Assemblea d'aturats i aturades de Barcelona s'han afegit a la protesta amb una pancarta cridant a la vaga general i amb el ja famós "No hi ha pa per tant de xoriço".

Prostíbuls, hotels de luxe i grans banquets

Les persones acreditades per a accedir a l'interior dels pavellons de la Fira de Barcelona duien tarjetons de diferents colors, i així tenien un major o menor grau d'accessibilitat a llocs reservats. Només la gent més poderosa –o amb més habilitats– ha aconseguit la tarja platino, amb la que podien entrar al pavelló VIP, el més proper a l'avinguda de Rius i Taulet i amb unes instal·lacions exclusives i vigilància amb franctiradors a les teulades de l'edifici. Aquest indret ha estat precisament l'escollit per a la visita reservada del Príncep d'Astúries i l'èlit del negoci de la telefonia mòbil arreu del món.

El cas Urdangarín ja ens ha demostrat com funciona el tancament de grans contractes empresarials, molt millor si són avalats per algun membre de la Casa Reial espanyola. A pocs metres d'on això passava, i amb la total complicitat dels organitzadors del Congrés Mundial de Mòbils, fins a una vintena de subcontractats donaven targes publicitàries per a accedir als serveis de les 'més cotitzades prostitutes' arribades a Barcelona per a l'ocasió. Les empreses que ho distribuïen eren CBOSS i Villalola, entre d'altres.

En aquest sentit, cal recordar que ara fa dos anys es va desmantellar un entramat de policies i proxenetes que facilitaven el negoci de la prostitució a esdeveniments com el Congrés Mundial de Mòbils o d'altres, cobrant una comissió per part dels gerents dels prostíbuls Riviera i Saratoga. A les portes del MWC tot plegat es fa amb tanta naturalitat que, fins i tot, s'ofereixen les tarifes, que no baixen dels 500 euros per servei. Els hotels d'alt standing i els grans banquets són un altre dels alicients que busquen els congressistes, que han pagat entre 600 i 5.000 euros tan sols per a poder entrar al recinte. No podem oblidar que la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han aportat fins a 100 milions d'euros –entre directes i indirectes– per aconseguir que aquest esdeveniment es faci a la capital catalana fins a l'any 2018.

Macrodispositiu policial

La vaga de busos i metro havia estat desconvocada, però el Congrés Mundial de Mòbils ha volgut mantenir un macrodispositiu per a protegir la celebració de l'encontre sense ningú que destorbés. Hi han estat destinats agents dels mossos d'esquadra provinents de totes les regions policials de Catalunya. Es comptaven per centenars els que estaven distribuïts a la plaça Espanya, l'avinguda de Rius i Taulet i els pavellons de Gran Via 2 de la Fira, on també hi ha stands del MWC. Al capdavant del dispositiu els homes de sempre, els mateixos que van ordenar les càrregues de la plaça de Catalunya el passat 27 de maig i que, hores d'ara, es troben imputats per diversos delictes en un expedient que instrueix el jutjat d'instrucció 4 de la Ciutat de la Justícia. També hi havia una àmplia presència de policies de paisà, així com de guàrdia urbana i membres de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional espanyola.

Algunes accions als barris

L'epicentre era a la plaça d'Espanya, però a través de les xarxes socials s'ha informat de diverses accions de boicot a autobusos durant el matí, així com d'algun tall de trànsit força espontani a zones com l'avinguda del Paral·lel o a Ciutat Vella. També s'ha vist pintades a autobusos de Gràcia o Sants. La mobilització més multitudinària es preveu per aquest vespre a les 19h, just en el moment en que les congressistes comencin a abandonar el recinte del Palau de Congressos de Montjuïc.

http://www.directa.cat/noticia/prostitucio-luxe-grans-banquets-hotels-dalt-standing-cara-oculta-del-congres-mundial-mobils

Manifestació per a mostrar una altra Barcelona als congressistes de l'MWC

JESÚS RODRÍGUEZ | 27/02/2012

El blindatge policial de la Fira de Barcelona en el marc de la celebració del Mobile World Congress (MWC), després de l'experiència viscuda avui, sembla que serà permanent durant tota la setmana. El govern de la Generalitat vol evitar que els 60.000 congressistes arribats de tot el món tinguin cap mena de contacte directe amb les protestes, tot i que aquest objectiu no serà fàcil.

Avui, més de 1.500 persones s'han manifestat a les portes del Congrés Mundial de Mòbils just en el moment que les persones assistents a la Fira abandonaven el recinte pels diferents accessos. A la manifestació hi havia pensionistes, aturades, gent afectada per la retirada dels PIRMI, assemblees del 15-M, afectades per estafes bancàries, però també diversos conductors d'autobusos, que tot i la desconvocatòria de la vaga prevista per avui s'han volgut sumar a la mobilització en solidaritat amb les usuàries.

La marxa ha donat dues voltes a la plaça Espanya –que estava custodiada per una quarantena de furgons d'antiavalots dels mossos d'esquadra–, per finalment ubicar-se davant dels punts de sortida del congrés, per on una marea de congressistes abandonava les instal·lacions.

El fet que una enorme barrera amb tanques de l'Ajuntament de Barcelona instal·lades pels propis mossos envolti tot el perímetre est de la plaça Espanya, feia que el bloqueig de la sortida dels executius fos molt senzilla. Això ha crispat els nervis dels antiavalots, que han intentat fer cordons llarguíssims per a protegir-los dels insults i la indignació de les manifestants, i així, volien evitar una mala imatge internacional de la ciutat, tal i com havia demanat l'alcalde Xavier Trias. Però tot plegat ha estat inútil. Les persones concentrades responien als agents amb la frase: "El carrer és de Fraga, però Fraga ja és mort, per tant, el carrer és de totes", i interpelaven als executius amb el crit "Go home" o "Kill yourself and save the world". En aquest moment, l'inspector de l'ARRO Barcelona (antiavalots) ha donat una forta empenta a un fotògraf i a un parell de manifestants.

Finalment, les coses no han anat a més i la marxa ha enfilat la Gran Via de les Corts, en direcció al centre de la ciutat, on s'ha donat per desconvocada en arribar a la plaça de Catalunya. La setmana, però, només acaba de començar, i el proper dimecres és prevista una important mobilització en el sector de l'ensenyament universitari, amb una vaga general i una manifestació multitudinària al centre de la ciutat de Barcelona, així com a totes les ciutats amb campus universitaris.

http://www.directa.cat/noticia/manifestacio-mostrar-una-altra-barcelona-als-congressistes-lmwc

Protesta contra retallades socials enfront del Mobile World Congress bloqueja el tràfic de Barcelona

A partir de les 19 hores, la plaça Espanya de Barcelona s'ha convertit en un formiguer de protestes contra les retallades socials. Uns 500 manifestants s'han concentrat davant les portes del recinte ferial del Mobile World Congress (Congrés Mundial de Telefonia Mòbil).

Tot tipus de col·lectius s'han congregat per a protestar contra les retallades socials imposades pel govern català i espanyol, que han generat un gran descontentament popular. La marxa ha estat integrada per treballadors del transport públic, associacions de veïns, gent de la tercera edat i “indignats”.

Les xarxes socials han servit per a coordinar una protesta col·lectiva davant la sorpresa dels assistents al Congrés de mòbils, que en aquell moment abandonaven el recinte. Alguns dels assistents han estat esbroncats pels manifestants amb expressions en anglès com “go home” (aneu-vos a casa) o “you are the problem” (vosaltres sou el problema).

La mobilització ha causat el tancament al tràfic immediat de la plaça d'Espanya, el que ha causant notables problemes de mobilitat en tota la ciutat. A partir de les 20 hores, la manifestació s'ha dirigit cap a la plaça de Catalunya per la Gran Via.

En el Mobile World Congress, que s'ha iniciat aquest dilluns i es clausurarà el 1 de març, participen més de 1.400 companyies i reune a més de 60.000 professionals i empresaris del sector de les telecomunicacions. La celebració d'aquest Congrés ha provocat dures crítiques per part de la ciutadania, afectada per dures retallades en els sistemes públics de sanitat, educació i transport i amb una onada d'acomiadaments de treballadors i taxes d'atur sense precedents.

Preus desorbitats, luxe i prostitució. La pàgina web oficial del Mobile World Congress ofereix entrades para la fira a un cost d'entre 700 i 5.000 euros en funció de les modalitats. I és que l'accés al recinte exigeix un cert poder adquisitiu que es fa evident si es té en compte que bona part dels assistents s'allotgen en hotels d'alt standing de la ciutat de Barcelona i proximitats.

D'altra banda, un fet que crida l'atenció és que les sales eròtiques i de prostitució estan adoptant aquests dies mesures excepcionals davant la previsió d'una demanda desbordada. Els establiments prohibeixen als seus treballadores lliurar els dies de la fira, amplien horaris i llancen “noves promocions”. Els clubs d'alterne també han contractat a empreses de màrqueting per als pròxims dies. “Ens faran promoció entre aquest públic encara que no ens han detallat de quina manera. Hem llançat una promoció especial per als clients del Mobile World Congress: una ampolla de cava de regal per a aquells que lloguin una habitació”, explica l'encarregat d'un local.

www.librered.net/?p=15777

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció