CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sis milions d’euros per restaurar una façana

Diumenge, 18 febrer, 2007

Un dels edificis més característiques de la Via Laietana i fidel representant de l'arquitectura comercial nord-americana és la seu dels sindicats, ocupat principalment per CCOO i amb la UGT i la CGT a la vuitena i novena plantes. Però avui és difícil admirar-ho en el seu conjunt. L'edifici està tapat per una malla protectora des que es va produir un despreniment d'una de les façanes superiors que va estar a punt de causar un greu ensurt, el gener de l'any passat. CCOO va reclamar al titular de l'edifici, el Ministeri de Treball, que arreglés la façana. L'Ajuntament de Barcelona va enviar un requeriment formar al mes de novembre.

Però no s'ha fet res des de llavors, llevat de la façana protectora que fa més lleig l'edifici i no soluciona el problema. Comissions Obreres va insistir-hi a finals d'any amb una nota de premsa en què reclama a l'Estat la reparació, valorada en sis milions d'euros, segons el Ministeri de Treball. La malla no pot estar més de dos anys col·locada, segons les normes de l'Institut del Paisatge Urbà.

L'edifici va ser la seu del sindicat vertical franquista i CCOO el va «ocupar» el 1985, fins que el ministeri va acordar amb els sindicats la cessió de l'ús.