CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sis noves detencions a Sabadell relacionades amb els fets de la vaga general del 29 de març

Dimecres, 18 juliol, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 18/07/2012 - Setmanari Directa

Pau Llonch, conegut vocalista i lletrista del grup At Versaris, ha estat detingut aquest matí quan sortia de casa seva, a Sabadell. Diversos agents de paisà l'han retingut i emmanillat. Llonch, que també és membre de l'MPS, PAH-Sabadell i corresponsal de La Directa, ha tingut el temps just per premer un botó del mòbil per advertir del que estava passant.

Els mossos d'esquadra l'han traslladat fins a la comissaria de la Carretera de Prats de Lluçanés, 401, on diverses entitats de la ciutat ja han convocat des de les onze del matí una concentració solidària. A quarts de dotze ja hi havia una cinquantena de manifestants. La nombrosa presència de policies de paisà a diferents punts de la ciutat de Sabadell feia preveure més detencions al llarg del dia, totes elles relacionades amb els piquets de treballadors i treballadores de la passada vaga general del 29 de març.

A mig matí s'ha tingut coneixement d'altres 3 detencions. L'advocada que s'ha desplaçat fins a la comissaria de la Gran Via del municipi vallesà ha estat informada que en total serien 6 les detencions d'aquesta nova ràtzia. Les altres dues acusades que no havien estat detingudes s'han personat voluntàriament a la comissaria.

Un detingut queda en llibertat perquè l'havien 'confós'

Prop de les dues de la tarda una de les persones detingudes ha quedat en llibertat sense càrrecs, ja que segons els mossos l'havien confós amb una altra persona. Aquest detingut quan ha sortit de comissaria ha denunciat que s'estan utilitzant fitxers fotogràfics de persones no fitxades i sense antecedents. Entitats de preservació de drets humans i organismes europeus ja han advertit en més d'una ocasió que aquesta mena de fitxers són del tot il·legals.

L'acusació policial és de coaccions, danys i desordres públics. Alguns dels imputats els acusen de participar a les mobilitzacions de la plataforma Sabadell Lluitant i militen a la CNT i el 15-M. Amb aquestes sis detencions ja són 113 les manifestants detingudes a Catalunya per les mobilitzacions del 29M contra la reforma laboral. L'última onada de detencions es va viure a Badalona el passat mes de juny.

http://www.directa.cat/noticia/detenen-un-cantant-del-grup-versaris-una-nova-onada-repressiva-pels-fets-vaga-general

Entrevista a l´activista social Pau Llonch: