CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Situació d’Amadeu Casellas dos mesos després del final de la vaga de fam.

Dimecres, 12 novembre, 2008

A dia d’avui Amadeu es troba encara recuperant-se físicament de la Vaga de Fam de 76 dies que va dur a terme aquest estiu. També està esperant encara que es compleixin les promeses que li van fer deixar-la.

A nivell mèdic té forts dolors a les extremitats, degut, segons sembla, a la falta de recobriment amb què van quedar els nervis durant l’ultima fase del dejuni. Això fa que tan sols la fricció dels llençols li produeixi molèsties. Podem assegurar que la recuperació està sent més lenta per culpa dels serveis mèdics penitenciaris, que de forma incompetent, o deliberada, no l’han tractat com la situació ho exigia. Des que va arribar a Brians 2, Amadeu porta sol·licitant una dieta especial, donada l’escassetat del ranxo, i encara l’està esperant. El dia 31/10 li va anar a visitar una mèdica externa a la presó -no la de confiança que ve reclamant des del mes de juliol-, i li va treure tots els medicaments que estava prenent, a prescripció del metge del mòdul, i se’ls va substituir pels adequats ja que aquests l’estaven perjudicant. Així mateix li va afegir suplements vitamínics i d’àcids, una cosa que encara no li havien donat. També li va encarregar unes anàlisis de sang, els primers després de dos mesos. Aquesta visita arriba després que Amadeu fes diverses instàncies al director de Brians 2 on explicava les seves dificultats per recuperar-se. D’altra banda s’estan fent oïdes sordes a les múltiples peticions que li entri a visitar la mèdica de confiança. Tant el director de Brians 2, com el secretari de la DGSP Albert Batlle, com un representant del Síndic de Greuges, saben d’aquesta situació i l’estan obviant de forma descarada.

A nivell legal, recordar, que hi havia dues vies obertes per assolir la llibertat d'Amadeu. D’una banda la petició de refosa, la qual ha estat rebutjada per l’Audiència Provincial de Barcelona a data de 27/10. D’altra banda hi ha l’obtenció dels beneficis penitenciaris, que va ser el que es va acordar el mes de setembre amb el Síndic de greuges, i que va posar final la vaga de fam. El pròxim dia 15 se li donarà, suposadament, a Amadeu un programa individualitzat de tractament en el qual hi haurà programats els permisos durant els pròxims 6 mesos, per acabar el període amb l’obtenció del 100.2 (tercer grau restringit). Així que en breu sabrem si tot era mentida, o realment surt de permís, que és el que li correspon.

A nivell polític els atacs per part de la institució carcerària no han cessat. Primer van ser tres companys a qui se’ls van prohibir les comunicacions sense cap explicació. Després Franki (un company de Terrassa en tercer grau) amenaçat i sancionat per mostrar la seva solidaritat amb Amadeu. I finalment, des de l’hospital de Terrassa (on Amadeu va passar la major part de la vaga de fam) s’ataca als seus advocats amb falses acusacions, intentant sancionar-los. Qui seran els següents?

Es compleixin o no les promeses per poder veure a Amadeu al carrer, l’actitud de la institució carcerària és repudiable. Seguim atents/es. No ens faran callar, a la seva repressió respondrà més solidaritat, fins que tots/es siguem lliures.

MORT A L'ESTAT, LLIBERTAT I ANARQUIA

Supresión, Coordinación Anticarcelaria de Catalunya.

07 de novembre de 2008.

Article publicat a La Haine.