CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Situació laboral en els centres FNAC

Dijous, 20 agost, 2009

La CGT denunciem que rere la façana de simpatia i de lloc agradable que ens transmeten quan s'entra en els centres FNAC, s'amaga el que considerem una empresa amb una organització pobra de la feina i una política de Recursos Humans que xoquen constantment amb la legalitat.

Alta rotació en els diferents llocs de treball, sancions injustificades i arbitràries, no compliment de la Llei de Prevenció de Riscs Laborals, no realització de l'avaluació de Riscos Psicosocials, insuficiència crònica d'una plantilla que no genera antiguitat, sobrecàrregues de treball, etc.

La cadena FNAC intenta vendre una imatge progressista, en la qual es dóna per fet que l'empresa és una gran família i que ofereix a la ciutadania l'accés a la cultura i a l'art. Aquesta és la imatge que venen, però la realitat està bé allunyada d'aquesta imatge. La gran majoria dels treballadors estan en situació precària, els drets sindicals brillen per la seva absència i les relacions entre treballadors i encarregats són com en qualsevol empresa...

En resum estem parlant d'una empresa que actua constantment sense cap respecte envers els seus treballadors ni a la legislació laboral. Des dels sindicats CGT (Estat espanyol) i CNT (França) venim denunciant la precarietat als centres de treball, també en els centres de la FNAC.

CGT-València