CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SMATSA i SEMATSA en lluita: concentració a Sabadell el 25 d’octubre

Dimarts, 23 octubre, 2012

CONCENTRACIÓ DAVANT DE LES OFICINES DEL GRUP VENDEX

25 D'OCTUBRE A LES 17H. (SMATSA, SEMATSA)

Des de la Federació local de la CGT de Catalunya a Sabadell, fem una crida a l'afiliació, als simpatitzants i al poble treballador de Sabadell a sumar-se al conflicte obert i donar suport als/les treballadors/es del grup Vendex.

El grup Vendex és una empresa amb més de 28 delegacions en tot l'Estat espanyol, dedicada sobretot a la neteja i manteniment, tant en la recollida d'escombraries, neteja viària i neteja d'instal·lacions municipals, com el control de les zones blaves.

Aquesta és una empresa dedicada a les subcontrates municipals, que es lucra amb diners públics i que oferix serveis que haurien d'estar municipalitzats. Una empresa esquitxada amb múltiples casos de corrupció a Galícia i que de moment ha culminat amb la detenció de diversos directius i un alcalde.

En la nostra ciutat el grup Vendex compta amb una delegació, en la qual estan incloses la subcontrates de neteja i recollida d'escombraries SMATSA (amb una recent concessió molt opaca i de poc consens), la subcontrata de neteja d'instal·lacions municipals SEMATSA i la subcontrata del control de zones blaves PARKISA (totes elles amb beneficis milionaris).

El conflicte social i laboral en l'empresa SMATSA està obert davant les amenaces de l'empresa presentant als representants dels treballadors un estudi on consideren que existeix personal que sobra i voler implantar un quart torn, que si no és acceptat per part de la plantilla i del comitè d'empresa, s'aplicarà de totes maneres amb la facilitat que li permet la nova reforma laboral. Amb l'excusa de les retallades i de la crisi, la implantació d'aquest quart torn suposaria una flexibilitat en les condicions de treball que reduiria als treballadors a esclaus.

És molt cridanera l'actitud feixista i autoritària la Direcció de l'empresa que vulnera constantment les garanties del comitè d'empresa i el conveni col·lectiu, considerant fins i tot factible decidir sobre el numero de treballadors/es i les seves condicions quan les pròpies normes d'obligat compliment “plec de condicions”, entre l'ajuntament i empresa garanteixen tant la totalitat d'operaris/es de plantilla com les seves condicions laborals (conveni col·lectiu).

També les treballadores de l'empresa SEMATSA estan en conflicte amb la Direcció de l'empresa que pretén reduir els serveis i horaris de les netejadores així com aplicar un ERO temporal. També és cridanera l'actitud mafiosa de la Direcció de l'empresa que coaccionant a les treballadores els ha fet signar acords individuals amb els quals renuncien als seus drets.

Per altra banda la Direcció de l'empresa ha trencat la taula de negociació que havia constituït amb l'assemblea de treballadores. Tot això davant el silenci i complicitat de l'ajuntament de Sabadell.

Per tot això s'elaborarà un calendari de mobilitzacions dels treballadors/es, que s'inicia el dijous 25 d'octubre a les 17:00h amb una concentració davant de la seu del grup Vendex, a l'avinguda Francesc Macià 76 C.

La neteja pública de Sabadell està en lluita.

Ni acomiadaments, ni xantatges.

No sobren treballadors, sobren explotadors.

No a les retallades.

Que la crisi la paguin els rics

Federació Local CGT Sabadell

http://cgt-sabadell.blogspot.com.es/2012/10/concentracion-delante-de-las-oficinas.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció