CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sobre el cobrament del juliol del personal substitut: La darrera trampa de l’acord del 31 de gener

Divendres, 30 juny, 2017

La darrera trampa de l’acord del 31 de gener

El 31 de gener d’aquest any, després d’un període d’assemblees i mobilitzacions i de la vaga del 18 de gener convocada en solitari per CGT, els sindicats CCOO, UGT i USTEC van signar un acord amb el Departament d’Ensenyament i van desconvocar la vaga unitària convocada pel 9F al·legant que s’havien assolit la majoria de les reivindicacions que tots els sindicats anomenàvem de mínims. Vam alertar aleshores que, a més de deixar sense assolir reivindicacions urgents i assumibles pel Departament, algunes reivindicacions quedaven recollides a mitges o de manera ambigua i hauríem d’estar molt pendents de la seva concreció i seguir mobilitzant-nos per assolir-les totes i per garantir el seu compliment efectiu.

Efectivament han estat vàries les sorpreses negatives que ens hem trobat després, tant en forma de noves retallades al personal interí i substitut (que no pot congelar el número a la borsa per tenir una altra feina o que no tindrà alta laboral fins la incorporació al centre si l’1 de setembre està de baixa o permís, entre d’altres) com en la lletra petita de les millores acordades. La més recent és la del “cobrament del juliol del personal interí i substitut.”

Ni l’acord ni els signants del mateix van alertar en signar-lo que les persones amb 1/2 jornada vacant no podrien cobrar els percentatges que estiguessin fent en forma de substitució. Tampoc no van explicar que el personal substitut que estigués fent compactacions de jornada només cobraria un dels nomenaments i no el que venia treballant i cobrant al llarg del curs. Persones que han estat fent jornades de 1/3 + 1/3 + 1/3 i que ja han pagat un curs de formació (sovint a preus desorbitats) i adaptat les seves vacances s’han assabentat ara que no cobraran la jornada sencera que suma la compactació i que han estat treballant, sinó que només cobraran un terç.

Davant d’aquesta situació, des de CGT Ensenyament:

- Per denunciar aquest fet estem treballant la viabilitat jurídica per reclamar el cobrament de tota la compactació.

- Recomanem al professorat afectat que faci reclamacions individuals d’un nomenament equivalent al temps realment treballat, als Serveis Territorials corresponents o al Departament d’Ensenyament.

- Encoratgem a totes i a tots els treballadors de l’ensenyament públic a organitzar-nos i mobilitzar-nos des de l’inici i durant tot el proper curs 17-18 per tal que s’atenguin les reivindicacions de mínims pendents i que es facin efectives, totes i senceres, sense trampes ni lletra petita. No podem esperar ni podem confiar en els acords de les meses sectorials, hem de pressionar abans, durant i després fins a fer efectiu el seu compliment.

Contacteu amb nosaltres davant de dubtes o per a més informació sobre les reclamacions col·lectiva i/o individual i també sobre com organitzar-nos i mobilitzar-nos des de l’inici del proper curs.

Barcelona, 29 de juny del 2017

http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/cgtsobreelcobramentdeljulioldelpersonalsubstitut.pdf

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament