CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sobre el recent anunci de convocatòria de vaga pel 12D

Diumenge, 18 novembre, 2018

La vaga a l’ensenyament públic del 29 de novembre que convoquem els sindicats CGT Ensenyament, USTEC i Aspepc va prenent força.

Fem una valoració positiva de la resposta rebuda fins ara per part dels i les nostres companyes als centres pel que fa a la necessitat de fer aquesta vaga i dels elements que té per assolir les reivindicacions plantejades: context de debat de pressupostos, demandes necessàries i assumibles i perspectives de continuïtat a decidir de manera assembleària. Insistim a demanar-vos que parleu als centres d’aquesta vaga i que ens comuniqueu quan us va bé que hi puguem anar a parlar-ne.

A més, els sindicats d’estudiants d’Universitats i secundària i de professorat universitari associat (PDIs) han decidit convocar vaga el 28 i 29 de novembre i estem organitzant conjuntament la manifestació del 29N que esperem que serà massiva.

No obstant, des de CGT fem alguns aclariments i consideracions sobre el recent anunci dels sindicats CCOO i UGT de convocatòria de vaga de la funció pública el proper 12D davant la confusió i dubtes que pot generar:

- Ens sorprèn aquesta convocatòria de vaga que arriba pocs dies després de l’anunci de la del dia 29N atès que aquests sindicats no ens han plantejat cap data conjunta o coordinada de vaga i la seva posició fa uns dies era la de no fer-ne cap.

- Aquest anunci de vaga ens recorda, per la manera com s’ha fet, a d’altres convocatòries que han fet recentment CCOO i UGT que diluïen, es contraposaven o generaven confusió davant d’altres que havien estat convocades anteriorment i prenien força fora del seu control: el 3 d’octubre convocant amb el Govern i la Patronal “aturada de país” davant la vaga general, el 8 de març convocant aturada de 2 hores davant la Vaga Feminista de 24 hores o amb les mobilitzacions de la Marea Pensionista.

- Ens sobta que l’única reivindicació que es plantegi a la vaga del 12D sigui la del retorn de les pagues extres. En primer lloc, perquè justament CCOO i UGT van acceptar recentment a la mesa de la funció pública un ajornament de l’inici de retorn de les pagues. I en segon lloc, perquè el sector públic pateix moltes altres retallades que afecten greument tant les nostres condicions laborals com la qualitat dels serveis públics. Creiem que, en el context actual, les vagues que es convoquin poden assolir altres demandes i és en aquest sentit que, a més del retorn de les pagues, el 29N exigim altres mesures que són assumibles i necessàries.

Tot i les consideracions fetes anteriorment, des de CGT Ensenyament no volem dividir les convocatòries ni les lluites. Seguim cridant a CCOO i UGT a sumar-se a la vaga del 29N. I atès que plantegem donar-li continuïtat de forma assembleària, si la vaga del 12D es manté convocada, proposarem que es tingui en consideració a les assemblees que es duguin a terme properament. Això sí, han de ser aquestes assemblees les que decideixin si es va a la vaga el 12D i/o un/s altre/s dia/es, la continuïtat de la plataforma reivindicativa (si és només les pagues o les reivindicacions del 29N) i, en definitiva, la continuïtat de les mobilitzacions a l’ensenyament públic.

En aquest sentit, cridem a totes les organitzacions sindicals a aprofitar el moment actual de mobilitzacions i possibilitat real de revertir les retallades, a construir un pla de lluita que tingui continuïtat i que es pugui construir des de baix, és a dir, que sigui a les assemblees i no als despatxos a on decidim entre totes i tots quan, per què i per a què anem a la vaga.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament