CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sobre l’assalt al CSA Can Vies (BCN) i les detencions la matinada del 29 de gener. Comunicat Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya

Dimecres, 29 gener, 2014

Sobre l'assalt al CSA Can Vies i les detencions d'aquesta nit

Avui a les 06:40 del matí desenes d'agents dels Mossos d'Esquadra han rebentat la porta del Centre Social Autogestionat de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. En paral·lel més de 150 membres de la BRIMO han pres aquest sector del barri de Sants. El que semblava que havia de ser un altre desallotjament d'un espai okupat de moment ha quedat en un registre. L'excusa per entrar en aquest espai de referència dels moviments socials de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha sigut l'operatiu obert amb 6 detencions a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Vilanova i la Geltrú que s'havien produït hores abans, aprofitant la nit.

El motiu que han declarat els Mossos d'Esquadra per a efectuar aquestes detencions són els incidents que hi va haver entorn una de les manifestacions del passat 12 d'octubre. El que no diuen els mateixos Mossos d'Esquadra, és que la manifestació en qüestió havia estat convocada pel grup feixista "España en Marxa", els mateixos que un mes abans, el dia 11 de setembre, havien assaltat a Madrid la Llibreria Blanquerna. Els antifeixistes són perseguits mentre espais feixistes, com el Casal Tramuntana al barri del Clop, i grups feixistes actuen i amb plena impunitat.

Una vegada més el govern de la Generalitat de Catalunya promou una estratègia pràcticament bèl·lica en contra els moviments socials i la dissidència. A les detencions i l'assalt d'un centre social avui s'hi està afegint l'ocupació amb antiavalots fortament armats d'una part del barri de Sants.

Des de la Secretaria d'acció social de la CGT de Catalunya fem una crida a seguir atents i atentes l'evolució dels fets durant les properes hores i de les convocatòries que es puguin anar concretant. Mentre, volem recordar que en contra la repressió de l'Estat i del Capitalisme, les organitzacions socials i populars seguirem oposant la nostra força i les nostres pràctiques i lluites del dia a dia.

Prou repressió a l'antifeixisme. Prou repressió a les lluites socials

SECRETARIA D'ACCIÓ SOCIAL CGT CATALUNYA

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK ACCIÓ SOCIAL CGT CATALUNYA


#EscorcollCanVies Comunicat i Assemblea Oberta

Un desmesurat operatiu policial ha irromput aquesta matinada al Centre Social Okupat Can Vies, trencant amb violència la porta, amb l’objectiu d’efectuar el registre ordenat pel jutjat d’instrucció numero 19 de Barcelona. Segons els Mossos d’Esquadra, el registre està relacionat amb les detencions de sis persones presumptament implicades als fets del 12 d’octubre. Les detencions es van efectuar ahir a diversos punts del territori.

A dins de Can Vies hi dormien sis persones que no estan detingudes però si retingudes des de primera hora del matí, a les quals no se’ls deixa comunicar-se amb amics i familiars.

Davant d’aquests fets, des de Can Vies volem denunciar, per començar, la desproporcionalitat del operatiu policial intimidatori desplegat per la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, acompanyada per nombrosos agents de paisà, distribuïts per tot el barri. Així mateix, denunciem el constant setge policial, judicial i administratiu que pateix Can Vies des de fa anys i mostrem la nostra solidaritat amb les sis companyes detingudes ahir, previament denunciades per ultres d’extrema dreta.

Per acabar fem una crida a participar en la concentració de solidaritat amb Can Vies i de rebuig a l’operació policial que es manté des de primera hora del matí a la Plaça de Sants.

CONVOCATÒRIA:

18:30h Plaça de Sants - Assemblea Oberta en relació a l’#EscorcollCanVies i solidaritat a les companyes detingudes

http://canvies.barrisants.org/escorcollcanvies/

- WEB CAN VIES

- TWITTER CAN VIES

+info:

@somcanvies

@antifabcn

http://rereguardaenmoviment.org/

http://www.alerta.cat/

http://canvies.barrisants.org/escorcollcanvies/