CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat acomiadades CAPRABO

Dijous, 15 març, 2012

A LOS CLIENTES DE CAPRABO

Als Moviments Socials. A tota la Ciutadania.

Els companys i companyes de la CGT a Caprabo-Eroski necessiten de l'ajuda i solidaritat de totes aquelles persones que lluitem des dels sindicats i moviments socials contra les agressions de les empreses.

La Direcció de Caprabo-Eroski a Catalunya, té l'objectiu de convertir tots els llocs de treball d'aquestes empreses en membres d'una suposada cooperativa. En realitat el que volen és eliminar qualsevol tipus de relació laboral, pervertint i destrossant el concepte de cooperativisme, per a aconseguir un nou esclavisme sense drets per a la plantilla.

La passada setmana han estat acomiadades 40 treballadores aplicant l'última reforma laboral amb l'objectiu de generar més por entre la plantilla. Però aquests objectius tenen un fre; la CGT. Els delegats i delegades de la CGT mantenen una lluita exemplar contra les agressions en forma d'acomiadaments a mares quan acaben la reducció de jornada, acomiadaments objectius injustificats, discriminació i assetjament laboral. I també contra aquest espantall de cooperativa.

La resposta de l'empresa, ha estat acomiadar a cinc delegats/as de la CGT i sancionar a altres dos per motius clarament antisindicals. En els últims mesos han estat esperant la celebració d'un judici en el qual demostrar que els acomiadaments són simplement un atac a la CGT per a acabar amb qui s'enfronten a les maniobres de Caprabo-Eroski. També s'han fet algunes accions de pressió davant de l'empresa que han tingut el suport dels moviments socials, fonamentalment en els barris de Barcelona.

Però l'empresa no ha modificat la seva actitud d'agressió. No només això. Els responsables de l'empresa s'atreveixen a xulejar assegurant davant els advocats dels acomiadats que no respectaran la legalitat que reconeix el quefer dels Sindicats que lluiten pels drets dels treballadors. I això és una demostració de la lluita de classes que s'està desenvolupant en el concret en aquesta empresa.

A pesar que Eroski té una imatge d'empresa cooperativista d'Euskadi, en realitat actua com qualsevol multinacional capitalista inhumana i agressora. La situació en la qual es troben els nostres companys/es és angoixant i molt delicada. El judici del dia 29 de febrer va ser suspès fins al 21 de març, davant l'intent per part de la judicatura, que els nostres companys acceptessin una solució econòmica "davant la situació de reforma laboral existent".

Els nostres companys estan resistint i exigint que l'únic acord possible és la readmissió immediata i tornar a ocupar la seva labor de delegats/des de la CGT. Però per a aconseguir-lo necessiten del suport mutu de tots i totes, i realitzar la pressió social i sindical en un període de 15 dies per a aconseguir que l'empresa, els seus advocats i la pròpia jutge del cas, entenguin que l'empresa simplement vol acabar amb aquells que defensen els drets dels treballadors/es.

Hem de demostrar que la ciutadania que treballem i exigim una societat justa, no anem a permetre que es vulnerin els drets laborals i sindicals de la plantilla de Caprabo.

Per això us cridem a tots els moviments socials i ciutadans a REALITZAR CONCENTRACIONS CONTINUADES DAVANT LES PORTES DE LES BOTIGUES CAPRABO O EROSKI DE LES VOSTRES LOCALITATS I AQUELLES ALTRES ACCIONS DIRECTES QUE CONSIDEREU OPORTUNES. EXIGINT LA IMMEDIATA READMISSIÓ DELS DELEGATS/DES ACOMIADATS/DES. CRIDANT AL BOICOT A LES BOTIGUES CAPRABO I EROSKI.

Als clients de Caprabo-Eroski

Mitjançant aquesta fulla informativa els volem fer partícips de la situació laboral tan pèssima i nefasta que estem vivint a Caprabo-Eroski. La Direcció de Caprabo, i especialment César Domínguez, culpable de tot aquest conflicte per la seva fatxenderia i prepotència, ha acomiadat a 5 delegats del Comitè d'Empresa de la CGT, i ha sancionat a diversos delegats més, perquè estan defensant els drets de la plantilla.

Saben vostès que Caprabo-Eroski pretén convertir a tots els seus treballadors en teòrics cooperativistes? Sí, en realitat el que volen és que deixin de ser treballadors i es creguin que són propietaris/es. La realitat és que volen convertir-los en treballadors sense contracte i sense lleis per a fer amb ells el que vulguin.

Per a crear por entre la plantilla acaben d'acomiadar a desenes de dones pel només fet d'haver acabat la reducció de jornada, per ser mares, o per qualsevol motiu absurd. No som esclaus, treballem i intentem donar el millor servei possible, però amb les retallades que aquesta empresa fa contínuament en les botigues ja no podem donar-los l'atenció que vostès es mereixen.

Han volgut maquillar la veritat i és que Eroski va comprar Caprabo para imposar la seva llei de "jo pago, jo mano i aquí no hi ha drets laborals" i per no permetre aquest continu atropellament avui tenim als nostres companys acomiadats i sancionats.

Els demanem que com clients, manifestin la seva repulsa i se solidaritzin amb els nostres companys/es, a través de la web www.caprabo.es o del telf. 902116060 demanant el reingrés dels acomiadats i la fi de la seva política de sancions i destrucció massiva de llocs de treball.

També ens posem a la seva disposició per a seguir informant-los d'aquest procés en el nostre correu cgtcaprabo@gmail.com

Secció Sindical CGT Caprabo

La repressió a CAPRABO from Noelia Perez on Vimeo.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció