CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat amb els 4 del Poblenou encausats per la vaga general del 29M: Judici i concentració de suport el 5 d’octubre

Dimecres, 23 setembre, 2015

Solidaritat amb els 4 del Poblenou

Judici i concentració de suport 5 d’octubre, 9:30h
Ciutat de la Justícia, Gran Via 111, BCN

El proper 5 d’octubre es celebrarà el judici als ‘4 del Poblenou’, detinguts per la vaga general del 29 de març de 2012, tres anys i mig després dels fets, un d’ells es l’Albert, afiliat al sindicat del metall de CGT Barcelona, a qui es demanen 3 anys de presó junt amb 3 persones més del mateix piquet en la vaga del 29-M de 2012.

A banda de la fiscalia, també la Generalitat de Catalunya i la Caixa han actuat com acusació. El poder financer i els seus aliats polítics de CiU demanen 3 anys de presó i 18 mesos de pena-multa per a cada un dels nostres veïns.

Durant la instrucció s’ha impedit l’accés a imatges de vídeo vitals per esclarir el cas, i s’ha dificultat l’acceptació de proves i declaracions de testimonis de la defensa que exculpen als ‘4 del Poblenou’.

Entenem que el procés judicial respon només al compromís ideològic del govern neoliberal de CiU y de la patronal, per criminalitzar qualsevol protesta pels nostres drets socials i laborals. Aquests quatre veïns, gent treballadora i arrelada al barri, es troben desprotegides davant l’abús de poder.

Cal destacar que els veïns del Clot i de Les Corts detinguts durant la mateixa vaga van ser absolts en un judici en el que es va demostrar el mal procedir dels Mossos d’Esquadra aquell 29 de març.

Creiem que participar en una jornada de Vaga General és un dels màxims exponents de la democràcia i del dret a decidir, decidir expressar-se lliurement i defensar la nostra dignitat com a poble, com a classes populars. En una conjuntura de estafa econòmica i social com l’actual, protestar no sols és un dret sinó una obligació moral per a tota la ciutadania.

Des del grup de suport als vaguistes represaliats, seguirem treballant per a la total absolució i demanem a tothom que mostri la seva solidaritat amb els ‘4 del Poblenou’. Perquè avui, més que mai, exercir el dret de vaga i de manifestació és imprescindible.

Actes de la campanya de suport:

- 17 de setembre, 19:00
Cercavila solidari
Rambla del Poblenou, rotonda del Casino

- 2 d’octubre, 19:00
Acte reivindicatiu amb música en viu
Taules rodones amb altres casos repressius des del franquisme fins avui
Can Felipa, Carrer Pallars 237

- 5 d’octubre, 9:30
Judici i concentració de suport
Ciutat de la Justícia, Gran Via 111

Secretariat Permanent - Comitè Confederal
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

>>> Cartell en document adjunt.

Solidaritat amb els 4 del Poblenou  Judici i concentració de suport 5 d’octubre

https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/21441568322/in/dateposted-public/