CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat amb els sancionats del Grup RACC. Concentracions a Barcelona els dies 12, 16 i 18 de març

Dijous, 11 març, 2010

Adjuntem la circular de la Federació de Catalunya de Sindicats de Banca, Borsa, Estalvi, Entitats de Crèdit, Assegurances i Oficines i Despatxos:

La direcció del Grup RACC es troba immersa, des de fa mesos, en una política d'acomiadaments i repressió generalitzada en totes les seves empreses i que ha suposat uns 100 acomiadaments i "acords voluntaris de cessament".

Com a exemple, del que fa aquest "club sense ànim de lucre" podem citar l'acomiadament de dues treballadores acollides a reducció de jornada per guarda legal a CODISERVI (per celebrar el dia de la dona treballadora), l'acomiadament d'un delegat a RACC, els acomiadaments entre els mecànics després d'un expedient "informatiu" i per arrodonir la jugada la suspensió de sou i feina de tot el Comitè d'ACASERVI (Central d'Alarmes).

A això cal sumar la decidida tasca obstruccionista de Recursos Humans que acumula denúncies a la Inspecció de Treball i es permet "dictar" les vacances de la plantilla sense acordar amb el Comitè i fins i tot posant conflictes col·lectius contra els representants dels treballadors. També cal destacar l’actitud intimidadora i prepotent d'alguns dels coordinadors envers els delegats i amb els treballadors en general.

L'objectiu de tot això és aconseguir que els treballadors tinguin por i que els seus representants cessin en la seva defensa, extrems que la CGT no consentirà.

Hem intentat fer entrar en raó a la Direcció perquè cessin aquestes actuacions, i seguirem en això, però, fins ara persisteixen en la seva política de coacció que persegueix deixar a tota la plantilla sense drets reals. És tota una demostració de com entenen la reestructuració d'un grup "sense ànim de lucre" i de servei a la societat.

La CGT utilitzarà tots els mitjans al seu abast, tant jurídics com sindicals, perquè el Grup RACC respecti els seus treballadors i als seus representants.

Aquesta Federació convoca concentracions de delegats els dies 12, 16 i 18 de 12 a 13,30 (dies en els que el Comitè de Acaservi estan complint la seva injusta sanció) i crida als treballadors del Grup RACC a que mostrin la seva solidaritat amb els sancionats en la mesura que sigui possible (temps de descans, etc).

Concentracions a la seu del RACC:

- Divendres 12, 12:00 - 13:30

- Dimarts 16, 12:00 - 13:30

- Dijous 18, 12:00 - 13:30

Av Diagonal 687 (L3 Zona Universitària)

QUI AGREDEIX A UN AFILIAT, està atacant A TOTA LA CGT

PROU DE POLÍTICA REPRESSORA!!!

NI SANCIONS NI ACOMIADAMENTS!!!

FESIBAC-CGT