CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat amb la CGT de Ford-Almusafes (València) contra la repressió

Dissabte, 6 novembre, 2010

PETICIÓ SOLIDARITAT AMB PAQUI CUESTA I MIGUEL FERRERO

Companys i companyes, des de la Federació del Metall de CGT us fem una petició de solidaritat per a la companya Paqui Cuesta (Secretària General CGT Ford), i també per al company Miguel Ferrero Padilla, repressaliats per Ford amb uns acomiadaments arbitraris i de represàlia per a atemorir a la plantilla i sobretot als afiliats de la CGT.

La companya Paqui Cuesta té el judici contra el seu acomiadament el pròxim 22 de novembre a les 11 hores a València.

DES DE LA FESIM CRIDEM A LA SOLIDARITAT, DES D'AVUI, DAVANT ELS CONCESSIONARIS DE FORD, REPARTINT LA FULLA A DUES CARES ADJUNTA.

EL DIA 22, A MÉS D'ANAR ALS CONCESSIONARIS ES FA UNA CRIDA A ASSISTIR, EN LA MESURA DE LES POSSIBILITATS DE CADA TERRITORI, A VALÈNCIA A CONCENTRAR-NOS DAVANT EL JUTJAT SOCIAL (Avinguda del Saler 14, València) PER A EXIGIR LA IMMEDIATA READMISSIÓ DE PAQUI PER VULNERACIÓ DE LA LLIBERTAT SINDICAL, ÚNICA RAÓ DEL SEU ACOMIADAMENT.

Prèviament, el 10 de novembre, hi ha convocada una altra concentració a les 11 h. a la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb Miguel Ferrero, delegat de CGT a la secció de muntatge, acomiadat per no donar el perfil "correcte".


TOTHOM AMB PAQUI CUESTA I CONTRA LA REPRESSIÓ A FORD

Des que la Direcció apliqués la màxima sanció per a la mínima (o inexistent) falta, amb l'acomiadament de la nostra companya, delegada i secretària general de CGT a Ford, no hem deixat de denunciar aquesta enorme injustícia i d'intentar solucionar el conflicte creat per qui només veuen la via repressiva quan algú no és del seu grat. I ho hem fet amb les més diverses fórmules; la primera intentant obrir un diàleg amb l'empresa (aquí a factoria, acudint a Madrid i fins i tot mitjançant carta al president de Ford Europa) sense que per part de l'empresa s'hagi produït un gest de bona voluntat.

Tancada la porta de la negociació per Ford, a CGT només ens ha quedat el camí de la denúncia, de la protesta, de la reivindicació. Hem traslladat al Director General de Treball la nostra explicació de com s'entenen aquí els drets de llibertat sindical i la llei d'Igualtat. També els mitjans de comunicació han estat rebent (i en molts casos difonent) la informació sobre l'acomiadament de Francisca Cuesta. Tampoc hem deixat d'informar, mitjançant concentracions i ocupacions, als empleats i clients de concessionaris de Ford, amb el que la notícia de l'atropellament als més importants drets i llibertats comès per la Direcció de Ford d'Almussafes ha tingut un abast d'àmbit nacional i internacional.

Encara que l'aturada del dia 12 de juliol no va tenir el suport de cap altre sindicat i sí la campanya de pressions dels comandaments, per a CGT era una mesura imprescindible i estem satisfets d'haver-la convocat, amb independència que el seguiment no fos el desitjat i el desitjable. Ens consta que han estat molts els correus i fax, enviats des de totes les empreses de l'automoció i d'altres sectors, que s'han rebut a Ford donant suport a Paqui i criticant la política discriminatòria i repressiva de l'empresa.

La més recent mostra d'aquesta solidaritat que l'acomiadament de F. Cuesta ha generat és el manifest que desenes de personalitats de la cultura, l'art, la universitat, el dret o els moviments socials han signat, exigint també la readmissió de Paqui i el cessament de les campanyes repressives contra representants sindicals i contra treballadors que protesten per qualsevol injustícia.

El dia 22 arriba el judici per l'acomiadament de la nostra companya (companya de tots i de totes) i la CGT considera que aquesta és una altra excel·lent ocasió per a solidaritzar-nos amb Francisca Cuesta i per a dir-li a Ford que no anem a deixar de denunciar quantes agressions es cometin contra els treballadors que generem els enormes beneficis que ells s'emporten.

Per tot això hem convocat una concentració en els Jutjats de València, en solidaritat amb F. Cuesta i contra la repressió a Ford Espanya, i estem informant a treballadors i clients de concessionaris de Ford durant la setmana prèvia al judici.

CONTRA LA REPRESSIÓ I LA DISCRIMINACIÓ SINDICAL A FORD ESPANYA (ALMUSSAFES – VALÈNCIA)

Secció Sindical de CGT Ford

Attached documents