CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat amb la Federación Anarquista Gaucha (FAG) del Brasil davant la repressió

Divendres, 30 octubre, 2009

La CGT fa una crida internacional de solidaritat i suport davant l'agressió per part de la policia a la seu de la FAG.


En el dia d'ahir, dijous 29 d'octubre, la policia civil de Rio Grande do Sul (Brasil), de la Governadora Yeda Crusius, va irrompre en el local de la Federación Anarquista Gaucha (www.vermelhoenegro.org/fag). La policia va confiscar divers material com cartells, actes de reunions, la CPU d'un ordinador i fins a residus que havia en la seu. També va intentar intimidar a aquells que només prestaven la seva solidaritat i figuraven en els registres de la pàgina web de l'organització. Hi ha dos companys processats.

Els companys i companyes de la FAG porten anys lluitant contra l'exclusió i contra la precarietat, defensant la justícia i unes condicions de vida dignes. És de sobres conegut el seu treball amb els Catadores (recol·lectors de cartró i residus reciclables) amb els Sense Sostre, Sense Terra. En definitiva un treball que porten realitzant des de fa anys amb els de baix.

Aquest és el motiu pel qual la policia de l'Estat de Rio Grande do Sul ha exercit la repressió contra els companys i companyes de la FAG, un Estat immers en escàndols de corrupció i que adopta una aptitud repressora davant col·lectius i organitzacions que exerceixen lliurement la llibertat d'expressió per a criticar les diferents polítiques antipopulars del govern.

Aquesta és la resposta governamental davant el rebuig social. I la FAG no és la primera agredida, hem de recordar l'assassinat del camperol sense terra Elton Brum o la mort de Marcelo Cavalcante el passat febrer.

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de l'Estat Espanyol volem mostrar la nostra més enèrgica repulsa davant aquests actes repressius, volem denunciar la incongruència de la política governamental brasilera, una política de dretes amb discurs d'esquerres. Una política que es regeix pels mateixos paràmetres econòmics que dicten les multinacionals i per tant les seves mateixes tàctiques militaristes i repressores.

No només rebutgem la repressió governamental, sinó que també volem manifestar la nostra solidaritat i suport als companys i companyes de la FAG pel treball que realitzen amb les gents senzilles del seu poble, un treball constant i tenaç que els poders governamentals i policials han pretès callar per mitjà del terror, la intimidació i la repressió, però estem segurs que no ho aconseguiran.

En aquests moments considerem important les mostres de suport i solidaritat, per tant des de la CGT fem una crida a les diferents organitzacions i col·lectius perquè facin visible el seu rebuig davant aquestes agressions.

Amunt els que lluiten !

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28443