CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat amb la Vaga Indefinida a la Panificadora Butrón de Chiclana de la Frontera, Cadis

Dimecres, 14 desembre, 2022

El passat 10 de novembre, la plantilla de la Panificadora Butrón de Chiclana de la Frontera, Cadis, d'unes 50 persones, va iniciar una vaga indefinida, en protesta per les condicions laborals existents i davant l'acomiadament del delegat sindical de la CGT. Es tracta d'una empresa amb condicions de treball molt precàries: contractes de mitja jornada treballant la jornada completa, la meitat de les vacances previstes en conveni, descans setmanal reduït a dia i mig en comptes de dos, impagament d'hores obligant a signar-les, pagament en mà de quantitats extres de manera aleatòria segons comportament, falsificació del control d'entrades i sortides obligant els treballadors a signar un nombre d'hores clarament inferior a la realitzada diàriament, distribució d'horaris i jornades sense cap control, i un llarg etc.


A sobre, existeix un comitè d'empresa format amb representants membres de la família de l'amo i gent molt pròxima, del qual la gent no recorda haver votat malgrat portar anys en l'empresa. Aquest comitè, com era d'esperar, s'ha pronunciat contra la vaga.


El seguiment de la Vaga Indefinida està sent un èxit, però la precarietat existent entre la plantilla fa que la solidaritat de la resta de l'organització sigui més necessària que mai, per la qual cosa fem una crida de col·laboració amb la caixa de resistència, perquè la lluita de les companyes i companys segueixi endavant i doni els seus fruits, no sols aconseguint la readmissió del company acomiadat, sinó amb la negociació per part dels treballadors i treballadores, d'una millora substancial de les seves condicions laborals.

Us fem arribar el número de compte de la caixa de resistència perquè, en la mesura que cada sindicat o persona pugui, faci la seva aportació solidària.

 

CAIXA DE RESISTÈNCIA:
Número de compte: ES88 2100 8489 4122 0004 5664
Concepte: Solidaritat vaga Panificadora Butrón.
Beneficiari: CGT Chiclana