CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat amb tres activistes espanyols detinguts a Niça a les mobilitzacions contra el G-20

Dijous, 10 novembre, 2011

concentracion-libertad-niza-Logroño

Des de CGT La Rioja ens informen de la situació de tres companys de Logroño i Iruña que han estat empresonats a França quan es dirigirien a les manifestacions en contra de la cimera del G-20 celebrada a Cannes per dur en el maleter del cotxe d'un d'ells -que és escalador- material d'escalada, que els han tipificat com armes.

Us deixem l'enllaç d'una campanya de signatures que s'ha creat en el seu suport i un text per a ampliar la informació.

HISTÒRIA D'UNA INFÀMIA

El passat dimarts 1 de novembre, a les 7 del matí, van detenir a França als companys Xabier, Adrián i Miguel (de Iruña i Logronyo) abans de les mobilitzacions que anaven a tenir lloc aquest mateix dia a Niça, en relació a la reunió del G20 que es va celebrar a Cannes. Van registrar el seu cotxe i els van prendre les pertinences. Entre aquestes van ser determinants per a la condemna: guants de treball, ulleres de protecció, un piolet, dos grampons, dos bastons de senderisme extensibles i una navalla multiusos.

El dimecres van tenir un judici ràpid i han estat condemnats a quatre mesos de presó cadascun, a més de prohibir-los l'entrada en la regió dels Alps-Marítims durant els pròxims tres anys, per “tinença i transport d'armes de sisena categoria amb temptativa d'organitzar actes violents contra les persones”. Es consideren armes de sisena categoria: tot objecte que pugui ser utilitzat com arma en algun moment.

Actualment es troben ja complint condemna en la presó de Niça (12 rue de la gendarmerie), on romandran durant un mes. El judici va tenir un tint totalment parcial, en el qual se'ls va preguntar si participaven en moviments i organitzacions socials, si assistien a manifestacions, i fins i tot se'ls va exigir que expliquessin la manera que havien finançat el viatge i els motius que els impulsaven a realitzar-lo. El procés ha resultat ser una farsa exemplificant en la qual en tot moment va ser determinant les tendències polítiques dels condemnats.

Periodistes rastrers de diversos mitjans (ABC, 20 minutos, Intereconomía), en la seva malaltissa obsessió per criminalitzar a tota aquella persona que no comparteixi la seva visió política, han publicat que els nostres amics detinguts duien pistoles, màscares antigas i altres materials susceptibles de ser usats per a provocar disturbis. A aquests supòsits informadors, mentiders a sou que juguen amb el temor de la gent, solament ens queda dir-los que mereixen el nostre més profund menyspreu.

Els caps d'Estat i de Govern, presidents dels bancs centrals i ministres de finances que es reuneixen en el G20, no assoleixen reduir els desequilibris mundials, seran incapaços de promoure un desenvolupament sostenible i de dissenyar plans d'ocupació que absorbeixin a una creixent població desocupada; defensors dels privilegis i de la depredació capitalista, només podran respondre als problemes de la governança mundial amb més presons, més policies, més videovigilancia.

Els nostres amics volien mostrar-los el seu rebuig, i va ser casualitat que nosaltres no anéssim amb ells. En tots nosaltres està agarrar el fre d'emergència d'una locomotora capitalista desbocada al desastre.

Volem als nostres amics a casa!

Els volem lliures JA!

>>> Campanya d'enviament de signatures:

http://actuable.es/peticiones/libertad-los-jovenes-presos-francia

>>> Altre textos informatius:

http://blogs.larioja.com/nanay/2011/11/08/4-meses-de-carcel-por-llevar-un-piolet/

www.kaosenlared.net/noticia/solidaridad-3-espanoles-detenidos-niza-cumbre-g-20