CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Solidaritat encausats judicis 58 i +, que tindran lloc els dies 18 i 26 de novembre

Dimecres, 28 octubre, 2009

Abans de l’estiu ja ens vam posar en contacte amb vosaltres per comunicar-vos la creació del nostre col·lectiu i per demanar el vostre suport. A dia d’avui ja disposem de molta més informació sobre la nostra situació legal, és per això que reprenem el contacte amb els moviments socials per explicar la nova situació i demanar-vos la vostra ajuda en la campanya que ja hem iniciat i que intensificarem en els pròxims dies i fins el dia de l’últim judici.

La situació actual és la següent:

- A les 53 persones desallotjades del Rectorat se les acusa de faltes de desobediència a l’autoritat i estrenaran l’Auditori de la Ciutat de la Justícia el 18 de novembre.

- Als 6 detinguts durant el dia del 18 de març se’ls acusa de faltes de desordre públic i faltes de lesions. Seran jutjats el 26 de novembre.

Els 58i+ convoquem dues concentracions. Una, el dia 18 de novembre a les 10h a la Ciutat de la Justícia i l’altra, el 26 de novembre a la mateixa hora i al mateix lloc.

Des del grup “Denúncia 18 de març” (on hi som algunes de les persones que vam ser apallissades pels Mossos d’Esquadra durant les càrregues policials a les manifestacions que es van viure durant la jornada del 18 de març, arran del desallotjament del Rectorat i la violencia exercida tant dins com fora del mateix) us comuniquem que:

* El 18 de setembre de 2009 es va presentar una querella penal contra l’actuació dels mossos d’esquadra.

* El 10 de novembre hi haurà una roda de premsa (a les 12h davant del Rectorat) on s’explicarà com està el procés d’aquesta, i es comunicarà que es presenta una querella administrativa contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra el 18 de març. Amb tot, al no ser les úniques que vam rebre i tampoc les úniques en denunciar-ho públicament, volem que en aquest acte hi figurin les entitats que van mostrar el seu rebuig a la repressió viscuda.

* El 12 de novembre hi haurà una concentració "Sembrem Llibertat", a les 19h a Pl. Universistat de Barcelona, on es farà un acte amb imatges i la lectura d’un comunicat que té com a finalitat transmetre que el 18 de març va ser un dia lamentable on es va visibilitzar la repressió policial però que en cap cas es tracta d’un fet aïllat, ja que és el pa de cada dia. A més, disposareu d’un espai on poder llegir els vostres comunicats, manifestos, videos, o qualsevol cosa que pugueu dir en un espai de temps limitat.

Per ajudar-nos a fer difusió de la campanya, us demanem que, en la mesura de les vostres possibilitats:

- Signeu individualment el manifest dels 58 i + i feu-ne difusió. Adjuntem el manifest a aquesta carta amb el formulari de recollida de signatures. Ens les podeu enviar: escanejades al mail extensio58imes@gmail.com, per correu postal o en mà a La Rimaia (Carrer de Casanova, 17, baixos. 08011 Barcelona). També podeu signar-lo on-line a través del nostre blog: http://58imes.wordpress.com

- Adherir-vos com a organització a la campanya, si no ho heu fet ja, enviant un e-mail a extensio58imes@gmail.com amb el nom de la vostra organització.

- Fer declaracions o resolucions donant-nos suport.

- Penjant el nostre manifest a la vostra web.

- Organitzar xerrades informatives sobre la repressió que pateix el moviment estudiantil. Si necessiteu informació o ponents envieu un mail a extensio58imes@gmail.com

- Organitzar actes de suport als 58 i +: cafetes per treure diners, actes polítics, etc. Envieu-nos material gràfic de les accions que feu i el posarem al blog!

- Assistir a les nostres mobilitzacions, actes i cafetes que organitzarem i dels quals us mantindrem informats. Convocant a les concentracions dels 18 i 26 de novembre a les 10h a la Ciuat de la Justícia, fent difusió en el vostre entorn o posant les dates a les agendes de les vostres planes webs.

- Afegir un banner dels 58 i + a la vostra web (el logo, que també adjuntem, vinculat al nostre blog: http://58imes.wordpress.com).

- Recolzar econòmicament el grup dels 58 i +. Podeu fer les vostres donacions mitjançant transferència bancària al número de compte d’estalvi: 1491-0001-27-0020007218 de la Banca Ètica Triodos Bank.

Moltes gràcies per la vostra solidaritat i pel vostre suport sempre present que ens ajuda a seguir lluitant. Salut i força!

Comissió d’Extensió dels 58 i +.

Mail de contacte: extensio58imes@gmail.com

http://58imes.wordpress.com/


Manifest 58 i més.

En el transcurs del brutal dimecres 18 de març els Mossos d’Esquadra van desallotjar 53 persones, van detenir-ne 6 i van ferir més de 200. 58 i + constitueix un nou símbol que volem prendre amb força. És el símbol de l’acció, de la unió, de la defensa de la dignitat i de la lluita per la universitat pública i popular. El símbol que vol deixar clar que no farem ni un pas enrera.

Si ocupar una universitat pública en protesta per l’aplicació impositiva d’una reforma privatitzadora és un delicte, llavors som culpables. Si desobeir i posar resistència quan, sense cap diàleg previ, les autoritats venen a treure’ns per la força és un delicte, llavors som culpables. Si vulnerar una normalitat acadèmica que equival a l’entrada rutinària dels Mossos d’Esquadra a la universitat, la negativa de facto al diàleg, el silenciament de la nostra lluita, la presència diària de membres de seguretat privada vigilant els nostres moviments a les facultats, la invenció de falses línies vermelles, l’aprovació dels graus de manera irregular i en climes de total hostilitat i la passivitat davant referèndums que determinen per aclaparadora majoria la voluntat de paralitzar la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior és delicte, llavors som culpables.

Som conscients de la funció latent de la repressió. Aquells que ens imputen, ens detenen i ens sancionen, volen aniquilar qualsevol forma de dissidència política i exercir sobre nosaltres el més eficaç control social. Volem convidar a la societat a no deixar-se manipular, i a no caure en els múltiples intents de criminalització de la dissidència, a no deixar-se intimidar, a no tenir por i a sortir de l'immobilisme. Les nostres reivindicacions democràtiques: la celebració d’un referèndum de la comunitat universitària vinculant i l’obertura d’un ampli debat social sobre el model d’ensenyament superior, han quedat en paper mullat. Veiem com les institucions no només no escolten les nostres veus, sinó que es reafirma amb més repressió, i diem més perquè aquesta ha estat una constant en la lluita contra la privatització de la universitat: expedients, expulsions, denúncies i pressions han estat el pa de cada dia. És així, entre discursos eloqüents, demagogues consideracions i interessos econòmics, com ens trobem. Tanmateix, som conscients de que la lluita no s’atura en aquest punt.

Volem seguir teixint la gran xarxa que agrupava els estudiants de secundària i d’universitats, els professors, el personal d’administració i serveis, els moviments socials. Volem reactivar la interacció. Us comuniquem que el pròxim 18 de novembre estrenem l’auditori de la Ciutat Judicial. Ens jutgen per posar contra les cordes la falta d’arguments dels responsables polítics, que amb la seva gestió han volgut reorientar un conflicte polític dins la institució, no resolt, derivat de la imposició autoritària del procés de Bolonya, en un “problema d’ordre públic” intentant reconduir el discurs, obviant l’arrel política del conflicte transformant-la en un tema judicial. El 26 de novembre hi ha el judici pels detinguts durant el 18 de març. Tenint en compte que les detencions van ser arbitràries, aleatòries i que, per tant podríem haver estat qualssevol de les persones que vam sortir a criticar i a protestar per la repressió i violència física exercida pels Mossos d’esquadra, aquesta data és la més important i de fet la que constitueix una violació de les llibertats més flagrant.

Per tot això convoquem a una concentració el 18 de novembre amb motiu del judici als 53 desallotjats del Rectorat de la UB el 18 de març i una concentració el 26 de novembre pel judici als detinguts durant la jornada del 18 de març, davant de la Ciutat de la Justícia a les 10h.

La repressió no ens farà callar.

Per un ensenyament públic i popular, continuarem lluitant!

>>> Nota: des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya ens hem adherit a la campanya de suport.

Attached documents