Sopar retallat de Santa Llúcia, el 14 de desembre a Tarragona, per un ensenyament públic, en català i sense retallades
Festa reivindicativa per un ensenyament públic, en català i sense retallades
El divendres 14 de desembre, l'Assemblea Interzones de Tarragona convida a participar a la Rambla Nova, davant del teatre Tarragona, al sopar retallat de Santa Llúcia i l'entrega de premis Llimona que portaran a terme a les 19 hores, coincidint amb l'entrega dels premis de les Lletres Catalanes que es realitzarà a Tarragona, al nou teatre de la ciutat.
Aprofitant que Tarragona és la capital catalana de la cultura i que es celebra la festa de les lletres catalanes, organitzaran un acte paral·lel al que realitzen les institucions amb Òmnium a l’interior del nou Teatre, un acte reivindicatiu per la cultura i l'escola pública..
La planificació de la vetllada serà la següent:
19:00 Benvinguda a tots i totes, incloses les autoritats polítiques i acadèmiques. Tot esperant que aquestes últimes també entenguin que sense escola pública no hi ha cultura, ni lletres, ni res... De les polítiques no n'esperem gran cosa ja...
20:00 Entrega de premis i lectura del manifest
20:30 Sopar retallat
21:00 Concert del grup Oscàrboles
Recomanen dur samarreta groga, un xiulet i el sopar.
No us deixeu el sopar a casa, que estem retallats!!!
Nova mobilització a Reus el 12 de desembre contra la llei Wert
La plataforma SOS Escola Pública de Reus i el Baix Camp va convocar, amb el suport de l'Assemblea Interzones del Camp, una nova concentració de protesta contra la reforma de la llei educativa promoguda pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, aquest dimecres 12 de desembre, a les 6 de la tarda, a la plaça del Mercadal, que va aplegar unes 150 persones.
S'ha llegit un manifest, han intervingut representants de SOS Escola Pública de Reus i l'Assemblea Interzones, una representant d'associacions de pares i mares, així diversos treballadors del sector de l'ensenyament, estudiants i assistents a la concentració. En les intervencions s'ha denunciat que l’educació pública catalana està en perill, i que l’esborrany de reforma presentat pel Ministeri d'Educació trenca l’equilibri del sistema d’immersió lingüística de Catalunya, què ha estat plenament assimilat per tota la societat catalana.
Els convocats també han denunciat els efectes de les retallades que els professors i professores pateixen en el dia a dia, que rebaixen la qualitat educativa de l’ensenyament i empitjoren la cohesió social del país.
A més, han recordat que els centres s’han vist obligats a reduir aspectes essencials de la seva activitat, que afecten perillosament a la qualitat de l’ensenyament proporcionat als alumnes.
Els membres de la plataforma remarquen que una vegada més l'ensenyament públic pateix una agressió directa en la seva línia de flotació, davant un nou projecte educatiu que mostra una manca de respecte i de sensibilitat vers el model d'escola catalana.
Consideren que, com era d'esperar, el ministre Wert i el govern del PP no tenen cap interès en millorar els resultats acadèmics o en augmentar la inversió en ensenyament públic, sinó que tenen una obsessió per eliminar el català com a llengua vehicular i de cohesió del territori. SOS Escola Pública també critica que es cedeixi a una confessionalitat religiosa determinada el monopoli de la formació ètica i moral dels joves.
Mentrestant, les retallades tenen conseqüències directes. Segons la plataforma, a principis de desembre a Reus 23 centres educatius havien perdut 43,5 jornades laborals respecte el curs anterior, la qual cosa suposa la desaparició, entre d'altres, de nou mestres de suport, una mestra d'educació especial i una vetlladora. A més, s'ha tardat tretze dies de mitjana en cobrir les baixes i s'han perdut classes de matèries no cobertes per un substitut. Per tot plegat, SOS Escola Pública crida a continuar amb la mobilització.
>>> Fotografies de Jordi Pinyol a https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4961328921579.186994.1549749812&type=1
Attached documents