CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Soroll contra la Reforma Laboral a Tarragona i a Torredembarra

Dimecres, 23 juny, 2010

Ahir 22 de juny, el Congrès espanyol va aprovar (amb els vots afirmatius del PSOE i l'abstenció del PP,CiU, CC, UPD, UPN i un diputat del PSOE ex-sindicalista de CCOO) la tramitació del projecte de llei de la nova Reforma Laboral. Igual com es va fer la setmana passada a Tarragona coincidint amb l'aprovació d'aquest projecte per part del govern, ahir al vespre, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, va realitzar una cassolada popular davant l'Ajuntament de Tarragona contra aquest projecte de retallada dels drets laborals dels i les treballadores d'arreu de l'Estat. Una cinquantena de persones s'hi van congregar amb tota mena d'estris de cuina per denunciar la passivitat dels sindicats majoritaris davant d'aquest procés i la responsabilitat dels partits autodenominats d'esquerres. Per altra banda, dilluns passat, el Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada" va realitzar una marxa sorollosa pels carrers del nucli antic de Torredembarra amb el mateix objectiu.

Una cinquantena de persones, convocades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, mitjançant el correu electrònic i missatges de mòbil, es van concentrar ahir a les escales de l'Ajuntament de Tarragona, per protestar contra l'aprovació parlamentària del projecte de llei de nova Reforma Laboral. Tot i la manca de temps per convocar-la (es va decidir el dia abans en una assemblea), la convocatòria va tenir una participació destacable. I és que l'objectiu de la Coordinadora és promoure la mobilització de la ciutadania al llarg del procés de tramitació de la Reforma Laboral, per tal de mostrar el rebuig a aquesta mesura i denunciar-ne les seves repercussions, així com "anar fent bullir l'olla" de cara a la convocatòria de vaga general prevista pel setembre arreu de l'Estat.

Per aquest motiu, paral·lelament a la cassolada, membres de la Coordinadora van repartir octavetes explicatives sobre les conseqüències del projecte de Reforma Laboral, entre la ciutadania que estava a la plaça de la Font, amb un caràcter pedagògic per contrarrestar "tot el maquillatge sobre aquesta reforma que estan duent a terme els mitjans de comunicació de l'Estat", afirmà un membre de la Coordinadora.

Per altra banda, dilluns al vespre a Torredembarra, el Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada", va realitzar una marxa sorollosa pels carrers del barri antic de la vila, per protestar contra l'aprovació parlamentària del projecte de llei. Fins i tot, aquest col·lectiu ha editat un vídeo [cal tenir compte de Facebook per visualitzar-lo] en que expliquen les conseqüències que tindrà pels drets dels i les treballadores aquesta mesura i, que serví també, per la convocatòria de la marxa.

A continuació, us reproduïm el text de l'octaveta editada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, en motiu de la cassolada d'ahir. La mateixa Coordinadora ha anunciat que està treballant per realitzar diferents mobilitzacions al llarg dels mesos de juliol i agost.

"El passat dimecres 16 de juny, el govern va aprovar el decret sobre la Reforma Laboral. Amb l’excusa dels mercats i de directrius d’entitats tan “democràtiques” com l’FMI o el BM a les que ningú vota, se’ns imposarà una altra retallada als drets dels treballadors i treballadores i ens avisen que no serà l’última.

De tota la bateria de retallades, en destaquem les següents:

Rebaixa de les indemnitzacions per acomiadament:

· Es generalitza la indemnització de 33 dies per any treballar amb un màxim de 2 anualitats.
· Es faciliten els acomiadaments amb 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats. Per tant, es redueix un 70% el què hi havia fina ara, i es facilita que ens acomiadin quan a l’empresari li doni la gana.

Modificació substancial de les condicions laborals i rebaixes salarials:

· Es podran modificar més fàcilment el nostre horari, el torn de treball i les nostres funcions.
· Es podran deixar d’aplicar els augments salarials tot i que sigui en contra del pactat per conveni col·lectiu.

Precarietat en la contractació juvenil:

· El contracte precari en pràctiques passa de 2 a 4 anys, i es bonificarà el 100% de la Seguretat Social a pagar per l’empresari (és a dir, es pagarà amb diners públics).

Més facilitats per a les ETT's:

· Es permetrà que puguin cedir treballadors per realitzar feines perilloses – fins ara no podien fer-ho en determinats àmbits com la construcció – i, fins i tot, cedir-los a l’administració pública.

Més bonificacions en matèria de Seguretat Social per a la patronal:

· El FOGASA abonarà part de la indemnització per acomiadament, fent-lo encara més econòmic per a la patronal, a costa de diners públics.
· En les suspensions temporals de treball es podran beneficiar fins a un 80% en el pagament de les quotes a la Seguretat Social.

En front d'aquestes mesures que ataquen els nostres drets...

Exigim que es redueixin de manera seriosa els sous de l’elit empresarial i política; que es controli amb contundència el frau fiscal i la corrupció dins de l’Administració; que es retornin els diners cedits a bancs i caixes; i que es creïn llocs de treball a uns Serveis Públics de qualitat.
La vaga general i una lluita social sostinguda en el temps que impliqui a tots i totes les treballadores, així com a les classes populars, és, ara més que mai, imprescindible, doncs suposa l’única garantia de plantar cara al capital i de mantenir els drets conquerits i arrencats als capitalisme.

És l'hora de la mobilització i de la lluita. Ni un pas enrere, cap a la VAGA GENERAL!"

Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa

>>> Article extret de Pobleviu:

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=8&madre=7&id_noticia=1518