Berga: Una nova petita victòria del sindicat davant Restaurant La Llosa. CGT volem que l’Ajuntament de Berga compleixi i faci complir la legislació laboral - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Berga: Una nova petita victòria del sindicat davant Restaurant La Llosa. CGT volem que l’Ajuntament de Berga compleixi i faci complir la legislació laboral
Comunicat del Sindicat d´activitats diverses de CGT Berga
divendres 22 d'abril de 2016 / Acció Sindical / Visites: 485
Menéame

Una nova petita victòria del sindicat

El passat mes de juliol, després de la finalització del seu contracte, una companya —ara del sindicat— va explicar-nos les diverses irregularitats que havia patit al restaurant la Llosa, recentment obert al Passeig de la Indústria de Berga.

Cotitzaven per ella la meitat de les hores que treballava, la categoria per la qual havia estat contractada era inferior a les tasques que realitzava, feia més hores del compte i fins i tot l’empresari es quedava les propines dels treballadors. Una de les mesures que vam prendre va ser la denúncia d’aquestes situacions davant la inspecció de treball.

El 22 de setembre la inspecció va personar-se al centre de treball on es va poder comprovar que efectivament els treballadors de la Llosa estaven contractats a temps parcial, tot i que des que havien estat contractats realitzaven una jornada completa, com a mínim. L’empresa va haver de contractar tothom per jornada completa i pagar a la seguretat social les quotes patronals des que hi treballaven (des d’abril i fins l’agost) amb un 20% de recàrrec per fer-ho fora de termini. També en el cas de la nostra afiliada, tot i que ja no hi treballés, l’empresa ha hagut de cotitzar-li la jornada completa del temps que hi va treballar (maig-juliol, uns 900 euros).
Amb tot, des del sindicat volem reconèixer la valentia de les treballadores que lluiten pel que és just, com la nostra companya, i animar a la resta de treballadors de Berga a organitzar-se amb nosaltres i seguir el seu exemple.


Volem que l’Ajuntament de Berga compleixi i faci complir la legislació laboral

El proppassat mes de març la CGT de Berga va presentar una instància a l’Ajuntament de Berga on demana que l’administració local garanteixi el respecte a la legislació laboral i que doni exemple. També es demana transparència i control sindical en aquesta matèria, tant pel que fa a la contractació directa de l’Ajuntament com de les empreses que aquesta administració contracta. Les demandes són:
Que l’administració local estableixi protocols de comprovació fefaent del compliment de la legislació laboral per part de les empreses que treballen per l’Ajuntament de Berga.

Que aquesta informació (respectant la llei de protecció de dades) sigui tramesa als sindicats de Berga amb l’objecte que puguin comprovar el compliment de la legislació laboral i puguin vetllar pels interessos dels treballadors.
Que es resolguin els contractes en aquelles empreses que no respectin els drets laborals.
Que la millora de les condicions laborals respecte els mínims legals per part d’una empresa, i el fet que tinguin programes socials pels seus treballadors, sigui objecte de valoració per a l’adjudicació de contractes de l’administració.
Que la contractació dels treballadors de l’Ajuntament de Berga respecti escrupolosament la legislació laboral i més enllà que es millorin les seves condicions laborals: temporalitat, categoria, horaris, salaris, etc. I que serveixi com a exemple al mercat laboral berguedà.

Instància completa:http://cgtberga.org/InstanciaAjuntament.pdf

Sindicat d’Activitats Diverses (CGT BERGA)

- TWITTER CGT BERGA

- PÀGINA FACEBOOK CGT BERGA

CGT BERGA
Assessoria laboral gratuïta:
Dissabte d’11 a 13 h
Carrer del Balç número 4 baixos
Telèfon 938 216 747
sad@cgtberga.org
www.cgtberga.org

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Està clar, vaga!
  3. El TSJC evita posicionar-se sobre el compliment de l’EPIF i allarga la vulneració de drets laborals del personal investigador predoctoral
  4. A cap espai de la vida. Manifest 25N
  5. 25 N día Internacional contra les violències masclistes
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. Quotes afiliació 2021
  8. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  9. Vaga Indefinida a partir del 30 de Novembre a Ramcon, a Mollet del Vallès
  10. El 8M d’enguany, una vaga històrica i necessària

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid