Reconegut en una treballadora essencial, el dret a no anar a treballar per deure inexcusable per trobar-se en grup de risc del COVID-19 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Reconegut en una treballadora essencial, el dret a no anar a treballar per deure inexcusable per trobar-se en grup de risc del COVID-19
dilluns 6 d'abril de 2020 / Salut laboral / Prevenció de riscos / Visites: 484
Menéame

Mitjançant interlocutòria de 3 d’abril de 2020, el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Tarragona estima per primera vegada a Catalunya, la demanda cautelar d’una auxiliar d’infermeria representada pels serveis jurídics de la CGT Sanitat, i li reconeix el dret a no anar a treballar per deure inexcusable tant i en quant es troba en el grup de risc del COVID-19.

La treballadora pateix una malaltia respiratòria crònica i esclerosis múltiple, que es troben en el grup de treballadors especialment vulnerables que no han d’exposar-se al SARS-CoV-2, de conformitat amb els informes del Ministeri de Sanitat.

Malgrat això, va ser obligada el dia 19 de març de 2020 a incorporarse a treballar a la 5ª planta de l’Hospital Juan XXIII de Tarragona, planta que a més va patir un focus infecciós per coronavirus el dia 29 de març de 2020.

Tanmateix, el Director de Personal de Joan XXIII Sr. Felipe Vallina està denegant permisos als treballadors en grup de risc com ara les embarassades, sense tenir en compte el risc que comporta per ella i pel fetus en cas de ser contagiats.

Tornem a demanar una rectificació urgent per part de l’Institut Català de la Salut i eximeixi d’anar a treballar als centres mèdics i hospitalaris als nostres companys que es troben en situació d’especial vulnerabilitat a la COVID-19.

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

Sentència en PDF

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. A TEPSA es dispara la repressió, no permetrem que sigui un altre IQOXE
  2. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  3. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  6. El toc de queda és una mesura absurda, inefectiva i autoritària
  7. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  8. Quotes afiliació any 2020
  9. Vaga Indefinida a Iberboard a Alcover
  10. Com la gestió de la crisis del covid-19 està afectant les dones

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid