Departament de justícia autoritza una segona autòpsia sense protocol a pacient amb COVID-19 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Departament de justícia autoritza una segona autòpsia sense protocol a pacient amb COVID-19
dijous 23 d'abril de 2020 / Salut laboral / Prevenció de riscos / Visites: 178
Menéame

El Sindicat d’Administració Pública de Barcelona (SAPB) de la Confederació General del Treball (CGT) vol denunciar la gestió de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLCFC) a la seu de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat envers les autòpsies judicials durant la situació de pandèmia mundial.

El dia 21 d’abril, la direcció de l’IMLCFC va ordenar una segona autòpsia invasiva, aquest cop, a un cadàver amb infecció positiva per Covid 19, posant en risc a les persones treballadores.

Aquest mateix dia, la Sociedad Española de Anatomía Patológica (SEAP) feia una nota de premsa on recalcava que havien recomanat NO realitzar autòpsies invasives per motius com: limitació d’EPIs, risc de propagació de la infecció i absència de suficients sales d’autòpsia de nivell de bioseguretat BSL-3 (necessàries en aquests casos), entre d’altres. En aquest comunicat també replantejaven el fet de realitzar un protocol, avui en dia inexistent, per començar a fer autòpsies clíniques (no judicials) amb la finalitat de contribuir al coneixement de la malaltia. Cal destacar, però, que la finalitat del SPF és determinar la causa i circumstàncies de la mort d’aquelles persones mortes per causes violentes o sospitoses de criminalitat i és per aquest motiu que la CGT no considera oportú que es realitzin autòpsies judicials invasives, posant en risc a les persones treballadores del SPF, en aquest servei i les seves instal•lacions.

Cal dir que ja prèviament el dissabte 18 d’abril es va realitzar al Servei de Patologia Forense (SPF) de l’IMLCFC una autòpsia invasiva a un cadàver amb possible infecció per Covid 19 sense realitzar un test/PCR previ a la pràctica, sense seguir les recomanacions del govern i, en conseqüència, posant en risc a les persones treballadores. Davant d’aquesta situació, la Secció Sindical del Departament de Justícia va presentar una denúncia a Inspecció del Treball al•legant, entre d’altres:

1. Falta d’Equips de Protecció Individual (EPIs) per a la totalitat de la plantilla fins ben entrada la pandèmia.
2. Falta de proves per confirmar o descartar infeccions per Covid 19, tant a cadàvers com a persones treballadores amb contacte amb aquests difunts.
3. Falta de formació de les treballadores davant la situació especial de pandèmia en quant a extracció i gestió de mostres i la manera de rebutjar correctament els EPIs un cop utilitzats.
4. Mala gestió del personal de serveis mínims al SPF, barrejant persones treballadores sense mantenir grups fixes de treball (tot i haver rebut una proposta per part de les treballadores per tal de protegir-se).

Comunicat davant de la primera autopsia.
https://cgt-sapb.cat/2020/04/20/imlcfc-covid19-autopsia-no-proteccio/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. A TEPSA es dispara la repressió, no permetrem que sigui un altre IQOXE
  2. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  3. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  6. El toc de queda és una mesura absurda, inefectiva i autoritària
  7. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  8. Quotes afiliació any 2020
  9. Vaga Indefinida a Iberboard a Alcover
  10. Com la gestió de la crisis del covid-19 està afectant les dones

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid