Italia Méndez, ex presa política mexicana, de gira per l'Estat espanyol entre el 5 de novembre i el 4 de desembre, en el marc de la Campanya Contra la Repressió a Mèxic impulsada per la CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Italia Méndez, ex presa política mexicana, de gira per l’Estat espanyol entre el 5 de novembre i el 4 de desembre, en el marc de la Campanya Contra la Repressió a Mèxic impulsada per la CGT
La gira inclou diverses xerrades a Catalunya: Badia del Vallès, Barcelona, Terrassa, Girona, Lleida i Reus
dijous 6 de novembre de 2008 / Notícies / Visites: 3708
Menéame

Itàlia Méndez, jove mexicana adherent a la Sisena Declaració de la Selva Lacandona i ex presa política, està de gira per l’Estat espanyol entre el 5 de novembre i el 4 de desembre per a impartir una sèrie de xerrades-debats sobre la tortura sexual contra les dones detingudes en els operatius policials de San Salvador Atenco al maig del 2006, a Mèxic.

Durant aquesta gira, Itàlia Méndez ens explicarà la situació en la qual actualment viuen aquestes dones i les mesures socials i judicials que s’han adoptat.

Itàlia Méndez pertany a un grup de dones que creuen necessari difondre el tema de la Repressió Política i la Tortura Sexual de la qual són supervivents, doncs al maig de 2006 van ser arrestades després d’un operatiu de gran magnitud, ple de violència i excessos a San Salvador Atenco, i recloses en el penal de Santiaguito a Toluca, Estat de Mèxic. Han obert diversos fronts en contra de la impunitat que impera a Mèxic, intentant difondre l’ocorregut, però vist des d’un paper actiu i no com víctimes.

Des de maig de 2006, van iniciar un treball de denúncia “social” per a compartir a través de xerrades, fòrums de denúncia, conferències, etc, el que van viure i com van afrontar la violència de l’Estat, explicant també com s’han generat els llaços de solidaritat i la forma de vèncer la por per a transformar-la en resistència. També han realitzat una “denúncia jurídica”, denunciant a l’Estat en les seves pròpies institucions, evidenciant l’escandalosa impunitat que existeix a Mèxic, ja que les denúncies segueixen sense avançar. En l’actualitat es troben a l’espera, després de recórrer a la Comissió Interamericana de Drets Humans.

La gira, coordinada per la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT, forma part de la campanya contra la repressió a Mèxic que porten a terme la CGT i altres col·lectius, i la portarà a realitzar xerrades a Madrid, València, Bilbao, Pamplona, Burgos, Valladolid, Zaragoza, Badía del Vallés (Sabadell), Barcelona, Terrassa, Girona, Lleida, Reus, Sevilla, Màlaga, Granada, Úbeda, Alacant i Múrcia.

Les dates de la gira a Catalunya són:

Dimecres 19 novembre, Badia del Vallès

Dijous 20 novembre, Barcelona

Divendres 21 novembre, Terrassa

Dissabte 22 novembre, Girona

Dilluns 24 novembre, Lleida

Dimarts 25 novembre, Reus

En el següent enllaç us podeu descarregar el Materiales Internacionales nº 9 dedicat a Atenco, inclòs dins el Rojo y Negro de novembre, on hi trobareu informació àmplia sobre el tema:

www.cgt.org.es/IMG/pdf/Material_Internacional_no_9_para_enviar.pdf

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
Italia Méndez Atenco no se calla

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Està clar, vaga!
  2. A cap espai de la vida. Manifest 25N
  3. 25 N día Internacional contra les violències masclistes
  4. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  5. Vaga Indefinida a partir del 30 de Novembre a Ramcon, a Mollet del Vallès
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. Quotes afiliació 2021
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  10. Reflexions de TEEI. Jo dic prou!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid