CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

STOP Bales de Goma: Nova iniciativa contra la violència policial.

Dijous, 31 març, 2011

flashmob-cartel

A l'Estat Espanyol els diferents cossos policials utilitzen de manera freqüent una arma que pot arribar a ser letal per a reprimir manifestacions i concentracions de gent: les pilotes de goma. En els darrers anys hi ha hagut nombrosos ferits/des, tant a Catalunya com a la resta de l'estat per l'ús d'aquest tipus d'arma, tant contra manifestacions de caràcter reivindicatiu com contra celebracions populars. La pèrdua d'ulls és una ferida recurrent, per exemple.

Els darrers mesos ha nascut l'associació STOP Bales de Goma (http://stopbalesdegoma.org/), per lluitar contra aquest tipus d'arma que utilitza la policia i que a altres llocs d'Europa ha estat descartada per massa letal.

Des de CGT de Catalunya aplaudim les diverses iniciatives adreçades a garantir els drets de les persones davant les polítiques repressives del poder, especialment quan aquestes tracten de frenar les lluites populars.

Tot seguit reproduïm el manifest de l'associació STOP Bales de Goma i la informació de l'acte que han organitzat per aquest dissabte 2 d'abril a la Pça. Sant Jaume a les 12:00 h.

Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya

Manifest

Som un grup de ciutadans que viuen, treballen i estudien a Catalunya.

El present manifest vol ser el primer pas d'una campanya per demanar l'abolició dels projectils de goma que utilitza la policia autonòmica catalana, els Mossos d'Esquadra. Hem pres aquesta decisió després d'haver estat testimonis de l'enèsima lesió permanent provocada per aquesta arma a un ciutadà innocent.

La dotació de projectils de goma dels Mossos d'Esquadra, d'un pes de 90gr. i capaços d'arribar a una velocitat de més de 200m/s (més de 720 km/hora) són considerats pel protocol tècnic intern com a armes "less-letal", és a dir, "menys letals". L'evidència però, demostra que poden causar danys permanents als òrgans vitals, i a més són difícilment controlables.

Limitant-nos a un sol exemple i deixant de banda altres tipus de lesions, a Espanya són 23 les persones que han perdut un ull des de 1990 fins avui, a causa d'aquests projectils. Per tant, el terme "menys letal" ha de ser definitivament considerat inadequat, perquè donat el potencial destructiu d'aquestes armes no garanteix la seguretat dels ciutadans, sinó que provoca un risc de vida.

A la ciutat de Barcelona, l'any passat, tres nois van perdre l'ull a causa de l'impacte d'una bala de goma. Un altre va estar ingressat a la UCI durant una setmana, amb un traumatisme cardiopulmonar, tement per la seva vida. El juliol d'aquest any un altre noi ha perdut l'ull dret mentre era entre les taules d'un bar, juntament amb moltes altres persones innocents. A aquests casos s'hi afegeixen molts altres de diverses gravetats.

Barcelona, ciutat que té com a valors fonamentals la inclusió, la tolerància i la participació, demana un canvi: abans que aquesta arma faci danys encara més greus, diem prou amb els projectils de goma i en demanem la seva abolició, com ja ha succeït a molts altres països.

Demanem a totes les democràtiques i democràtics de Catalunya d?activar-se per demanar la prohibició de les bales de goma i d'unir-se a la nostra campanya d'informació i mobilització per dir NO a les bales de goma i NO a la repressió de la democràcia, per tal que no hi hagi més ulls cegats per la violència.

STOP a les bales de goma usades per part de la policia!

Pel dret a manifestar la pròpia llibertat en democràcia.

Per la seguretat dels ciutadans.

>>> Informació de l'acte:

http://stopbalesdegoma.org/wp-content/uploads/2011/03/flashmob-cartel.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció