CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

STOP PUJADES continuarà amb el seu calendari de mobilitzacions el 19 i 24 de febrer per la retirada de l’augment de tarifes 2014 del transport públic

Dilluns, 17 febrer, 2014

Cartell mobilitzacions 19 i 24 febrer

Davant la crida a la responsabilitat, les amenaces de multes i les agressions per part del cos de Mossos d'Esquadra a les darreres mobilitzacions, la Plataforma STOP PUJADES expressem la nostra voluntat de continuar manifestant-nos, tal com ho hem vingut fent fins ara.

Cap d'aquestes actuacions per apaivagar el clam popular per la rebaixa del preu del transport públic, no tindrà cap altre efecte que la proliferació del descontentament i de les mobilitzacions.

Ja són 8 setmanes de manifestacions, 50 punts de protesta, 90 càrrecs electes sumats al manifest i el suport del món sindical. Arribats a aquest punt, considerem que les aturades de línies de metro, ferrocarrils i RENFE, fruit de les protestes, així com tot allò que pugui succeir les properes setmanes, ja són una responsabilitat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i de l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a causa del seu silenci davant la problemàtica.

Santi Vila i Xavier Trias han demostrat un immobilisme polític, irresponsable davant d'una demanda social tan estesa i, al mateix temps, inacceptable davant de la situació socioeconòmica actual que posa al límit tantes famílies. Per això, manifestem que rectificar és de savis i demostra responsabilitat política d'acord amb les necessitats socials actuals. La retirada de tarifes no és una qüestió econòmica sinó una voluntat política.

STOP PUJADES seguim exigint la retirada de les tarifes 2014, com a pas previ a la convocatòria d'una taula social per un nou model tarifari i de transport.

Aquest immobilisme i aquestes amenaces ens obliguen a mantenir les convocatòries, així com l'esperit que les han caracteritzat:

Dimecres 19 de febrer. De 7 a 9h no paguem als barris. A les 19h CONCENTRACIONS A LES ESTACIONS.

Dilluns 24 de febrer. VAGA TRANSPORTS. HO PARAREM TOT.

La novena convocatòria per la retirada de l'augment del preu del transport públic, respon el bloqueig del conseller Santi Vila

La Plataforma STOP PUJADES convoquem, avui dimecres, la novena convocatòria de mobilitzacions per la retirada de l'augment del preu del transport públic 2014 i per la creació d'una taula social per establir un nou model de transport.

Aquesta nova jornada de protesta arriba després d'haver-se produït l'amenaça de multes per part de l'Ajuntament de Barcelona cap als manifestants, després d'haver sofert episodis de violència per part dels Mossos d'Esquadra a l'estació de Manresa i Mataró i identificacions a les estacions del Clot i Horta de Barcelona.

Durant els darrers dies, també s'ha fet pública una reunió entre Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona que tenia l'objectiu de fer “un pacte metropolità pel transport públic”.

Des d'STOP PUJADES manifestem novament que aquests gestos no responen a la voluntat i la demanda de la protesta de rebaixar les tarifes retornant als preus de 2013, com a mostra de credibilitat davant d'una mesa social on aprofundir el debat sobre finançament, tarifes i model.

La reunió celebrada entre les tres administracions, va ser un avançament d'una agenda política, ja premeditada, en la qual no es va plantejar ni la baixada tarifària ni el propi model de transport ni de finançament, tal com es demana.

Davant d'aquest bloqueig institucional, el calendari de protestes segueix ben viu. Avui dimecres 19 de febrer s'han realitzat manifestacions de rebuig des del matí, a diferents estacions de Barcelona i altres ciutats afectades per la pujada de tarifes. A les 11h s'ha fet entrega a l'Autoritat del Transport Metropolità una declaració firmada per un centenar de càrrecs electes, contra l'augment abusiu de les tarifes de transport públic. (veure document adjunt).

Finalment, a les 19h es realitzaran més d'una cinquantena de concentracions.

Instem als usuaris i usuàries a no agafar el transport públic aquesta tarda, entre les 19h i les 21h com a mesura de protesta per reivindicar la retirada de les tarifes 2014 i la convocatòria d'una taula social.

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

http://stoppujadestransport.blogspot.com

>>> Cartell en document adjunt.


Octaveta Acció Social CGT Catalunya

Com ja sabeu, els dimecres a una cinquantena de barris i poblacions hi està havent concentracions en contra l'augment del trasnport públic. En alguns casos des de CGT hi hem tingut una implicació activa.

Per tal de recolzar aquesta implicació, teniu en un arxiu adjunt una octaveta que us pot servir. He adaptat el manifest i format de les octavetes de la plataforma STOP PUJADES de Barcelona, tot treient les referències molt específiques a la realitat barcelonina i afegint elements que enllacin més amb la realitat dels i les usuàries d'altres poblacions (principalment de les diferents corones de l'àrea metropolitana). Per exemple, hi ha dades sobre l'increment acumulat de les tarifes des del 2011 i l'augment de títols de 3 o més zones.

L'arxiu és en word per si a la primera cara de l'octaveta hi voleu afegir el lloc de la concentració de la vostra localitat.

Salut i lluita

Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció