CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Stop pujades es reinventa i agafarà un nou ritme de mobilitzacions

Dimecres, 16 abril, 2014

STOP PUJADES es reinventa i agafarà un nou ritme de mobilitzacions.

La Plataforma treballarà per la creació d'una Mesa Popular del Transport Públic, com un espai de debat i propostes obert i participatiu.

Al mateix temps, demana la destitució del Consell d'Administració d'ATM, per no complir una petició popular i la voluntat institucional, de rebaixar les tarifes del transport públic.

Després de la divuitena mobilització que es va celebrar a La Sagrera de Barcelona, i de la negativa d'ATM de rebaixar les tarifes de Transport Públic a l'última Taula Social, la Plataforma STOP PUJADES ha decidit reinventar-se i obrir una nova etapa.

Aquesta nova etapa ve condicionada per l'immobilisme de l'ATM respecte les instàncies socials i institucionals i també per la demostració que la Taula Social -creada arran de les primeres protestes del mes de gener- ha sigut un instrument estèril, amb una possibilitat nul·la de participació dels agents socials.

Recordem que a la demanda d'una modificació tarifària urgent, s'hi han sumat un centenar d'entitats i sindicats, un centenar de càrrecs electes, una trentena de municipis (entre ells l'Ajuntament de Barcelona), el Ple del Consell de l'AMB i, des del 13 de març, també, el Parlament de Catalunya.

Havent apel·lat a totes les instàncies institucionals i havent demostrat un suport popular elevadíssim, motiu pel qual s'han sostingut 18 setmanes ininterrompudes de protestes, STOP PUJADES considera oportú fer un canvi de rumb.

STOP PUJADES demana, en primer lloc, la destitució del Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità, presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. L'ATM té segrestat en aquests moments un acord polític i una demanda de la societat civil. Aquest fet demostra una situació d'absolut dèficit democràtic i d'un paupèrrim crèdit polític de la Conselleria.

En segon lloc, observant la mancança d'un espai ampli, participatiu, on formular propostes reals a nivell tarifari, de finançament i de servei del transport, es treballarà per la creació d'una Mesa Popular del Transport Públic. Un espai que permetrà explorar nous camps administratius, generar propostes i obrir una participació popular que és, justament, allò que li cal a l'Àrea Metropolitana i al país i que no ha sabut fer l'ATM.

En tercer lloc, continuarem les mobilitzacions, però modificant-ne les periodicitats. La propera convocatòria serà dissabte 10 de maig.

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

Més informació:

TELÈFON DE CONTACTE: 609.52.22.95
http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció