CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Stop Pujades no aturarà les seves mobilitzacions per l’anunci de la hipotètica congelació de tarifes

Dimecres, 19 novembre, 2014

En una entrevista realitzada al diari Ara al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila assegura que no s’apujaran tarifes durant aquest proper any 2015. Segons el conseller, els 11 milions d’euros que es preveu que costarà la congelació quedaran compensats per un augment de passatgers durant el proper any.

Davant d’aquesta notícia, des de la Plataforma StopPujades volem fer un seguit de consideracions:

- L'anunci del Conseller Santi Vila del dia 14 de novembre de congelar tarifes l'1 de gener (després d'anys d'increments) és fruit de la mobilització popular del 2014 a Barcelona i a la seva conurbació, que va sortir 18 dimecres consecutius, denunciant unes tarifes abusives per la situació econòmica de les famílies.

- Que aquest anunci de congelació del Conseller és una treva per l'aplicació de la T-Mobilitat, que suposaria la privatització del transport públic a favor de CaixaBank, a canvi de refinançar gran part del deute de 540 M€ que ha generat l'Autoritat del Transport Metropolità.

- En cap cas, aquest anunci no respon necessàriament a una realitat. Recordem que el ple del Parlament del 13 de març de 2014, per unanimitat, va demanar a l'ATM una rebaixa de les tarifes actuals que no es va produir.

- STOP PUJADES continuarà mobilitzant-se per reclamar la rebaixa de tarifes de transport a nivells de 2013 i convoca a entitats de defensa del transport, associacions veïnals i usuaris i usuàries al I Congrés de defensa del Transport Públic el primer trimestre del 2015.

Barcelona, 18 de novembre de 2014

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

@stoppujades