CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#StopPujadestransport: Dimecres 19 de març: vaga informativa d’usuaris/es de 20h a 20.30h

Dimecres, 19 març, 2014

19m_copia.jpg

#StopPujadestransport: Dimecres 19 de març: vaga informativa 20.00 a 20.30h:

Quinzena mobilització i VAGA D'USUARIS I USUÀRIES per la retirada de l'augment del preu del transport públic de 2014.

La Plataforma STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC convoquem aquesta VAGA per avui dimecres 19 de març entre les 20h i 20:30h. Fem una crida a tots els municipis afectats per la pujada, a no utilitzar el transport públic durant aquest període de mitja hora, com a protesta a l'augment de tarifes 2014.

La VAGA estarà reforçada per mig centenar de concentracions a diferents estacions de Metro, Renfe i FGC a partir de les 19h.

Es compleixen 80 dies des de la primera convocatòria d'STOP PUJADES a les estacions de Llucmajor, Sant Andreu i Santa Coloma, que protestava contra l'increment 2014 del transport públic.

Durant aquest període de temps, demanant la rebaixa de tarifes, s'hi han sumat un centenar d'entitats, un centenar de càrrecs electes, una trentena de municipis (entre ells l'Ajuntament de Barcelona), el Ple del Consell de l'AMB i, des del 13 de març, també, el Parlament de Catalunya.

Amb la protesta d'avui, la Plataforma STOP PUJADES exigeix la concreció i l'aplicació d'aquestes demandes, en el marc d'una Taula Social immediata, monogràfica i on es tracti la rebaixa de tarifes, amb propostes concretes i els terminis per aplicar-la.

Un escenari permanent de bloqueig de la Conselleria i, per tant, contrari a la voluntat popular i al posicionament institucional unànime, esdevindria un segrest democràtic, amb greus conseqüències de credibilitat política.

Al mateix temps, aquesta hipotètica situació d'estancament també ens faria qüestionar si existeixen canals democràtics perquè les persones puguin incidir en aquells afers polítics que afecten a les seves vides.

La Plataforma STOP PUJADES seguirà manifestant-se a carrers i estacions, mentre no es produeixi una resposta política i real a una reivindicació que uneix milers d'usuaris i usuàries del transport públic

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC
TELÈFON DE CONTACTE: 609.52.22.95
http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

Carta al conseller de territori i sostenibilitat i president de l´ATM, Santi Vila. Plataforma Stop Pujades:

STOP PUJADES considera positiu que el Parlament insti l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a reconsiderar "a la baixa" els preus del transport públic, però mantindrà la pressió:

(1): Infografia publicada per Promoció del transport públic:
http://www.transportpublic.org/images/20140211-infografia_stop.jpg

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

TELÈFON DE CONTACTE: 609.52.22.95

http://stoppujadestransport.blogspot.com

- Comunicat CGT Catalunya

Des de finals de l’any 2013 han anat aflorant iniciatives de protesta en contra l’augment del 5% del preu dels transports públic dictat per l’ATM de Barcelona. S’han anat convocant de manera descentralitzada des de la plataforma STOP PUJADES. Primer en barris de Barcelona i Santa Coloma i ara en molts barris i poblacions principalment de l’àrea metropolitana, però no exclusivament.

Aquest augment afecta a autobusos de TB, al Metro de Barcelona, a Ferrocarrils de la Generalitat, a Renfe Rodalies i a nombrosos operadors privats que participen del sistema tarifari integrat de les diferents corones del transport al voltant de l’Àrea Metropolitana. Milions de persones, milions de treballadors i treballadores de centenars de poblacions d’una dotzena de comarques hem de pagar més per accedir a un servei com el transport públic. I es tracta d’un increment que s’ha donat sobre tarifes que ja havien estat pujant els darrers anys, fins entorn un 50% des de l’any 2006.

Des de la CGT ens hem posicionat clarament en contra aquesta nova agressió cap a les nostres condicions de vida. Ho hem fet des de les seccions sindicals en empreses de transport (per exemple amb el comunicat de CGT al Metro de BCN, el comunicat de CGT a autobusos de TB i, recentment, un comunicat conjunt de CGT al Metro, autobusos de TB, FGC i Renfe), des de diverses federacions participant, sindicats, seccions sindicals que han difós i promogut accions de protesta i des de la CGT de Catalunya difonent també les accions i jornades de lluita, facilitant octavetes i aportant materials.

La CGT sempre s’ha implicat en la lluita per un transport públic i social. En els darrers mesos, de diferents formes i maneres, hem estat presents en aquestes noves iniciatives que ara mateix es coordinen des de la Plataforma STOP PUJADES. De cara al proper mes de març l’objectiu acordat dins d’aquesta plataforma és intensificar les accions i, sobretot, promoure una gran concentració el dia 15 de març, que reuneixi al centre de Barcelona columnes procedents de diferents barris i poblacions. Es pretén aconseguir que els polítics de l’ATM es vegin obligats a derogar la pujada de tarifes del 2014.

Us animem a difondre les convocatòries i els materials, especialment als centres de treball. Us animem també a promoure concentracions a poblacions on fins ara no s’ha arribat. I ens posem a la vostra disposició per al recolzament que pugueu necessitar en aquest àmbit.

dilluns 3 de març de 2014

Secretariat Permanent, Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

>>> Mireu també:
Transport Públic: pujada de tarifes al 2014. Plou sobre mullat
Comunicat Sindicat Transports CGT Barcelona
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10058