CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Suport a la Mobilització Internacional per exigir la despenalització de l’avortament a Xile, dijous 25J a Barcelona

Dimecres, 24 juliol, 2013

Us convidem a donar suport a la Mobilització Internacional per exigir la despenalització de l'avortament a Xile "JO AVORTAMENT EL 25".

Nosaltres, treballadors i estudiants residents a Barcelona, ​​recolzem aquesta iniciativa i convoquem a totes les persones que vulguin manifestar el seu repudi a la situació que viuen milers de dones víctimes de l'actual legislació que penalitza el nostre dret a decidir, a col · laborar a través de la seva presència, signatura, difusió, proposta d'activitats de continuïtat, etc

A Barcelona, ​​ens reunirem aquest dijous 25, 11h a Plaça Catalunya (pel costat, davant del corte Inglés) on estarem fent difusió i recollint firmes, que lliurarem al Consolat de Xile a Barcelona.

S'adjunten:

1.- Cartells

DESPENALITZACIO AVORTAMENT A XILE. Mobilització 25J a Barcelona

2.- Manifest, en versions jpg i pdf

MANIFEST
"DES DE BARCELONA EXIGIM LA DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT A XILE"

Marxa internacional pel Avortament Lliure. 25 juliol 2013

"Jo avortament el 25 de juliol" és una crida a una marxa internacional convocada per organitzacions feministes xilenes-dins i fora del país-per la despenalització de l'avortament. Exigim el dret a l'avortament lliure, segur i gratuït.

Promovem la llibertat de decidir sobre els nostres cossos, i per decidir amb llibertat, és indispensable la despenalització de l'avortament.

Sabem que és una mesura que s'ha d'acompanyar amb la prevenció dels embarassos no desitjats a través de l'educació sexual, la possibilitat d'avortar davant un embaràs no viable o que posi en risc la vida de la mare. No obstant això, també entenem que aquesta educació no és suficient per solucionar el greu problema dels avortaments clandestins i insegurs.

L'avortament no és només un problema de Dones

A Xile l'avortament està penalitzat en totes les seves formes, no hi ha excepcions legals a aquesta prohibició. Malgrat això les dones que pateixen les conseqüències de la penalització són les dones pobres, primer pel risc sanitari que comporta un avortament clandestí i en segon lloc per la recurrència a maniobres casolanes sota condicions insalubres, el que porta amb si la recurrència a serveis de urgència, sent aquests el principal lloc on es realitzen les denúncies. Segons l'OPS a Xile la mortalitat materna per avortament té una incidència pròxima al10% i segons la mateixa font cada any ocorren al nostre país al voltant de 150.000-160.000 avortaments.

Les dones que tenen recursos econòmics es realitzen avortaments en clíniques privades o viatgen a l'estranger. Mentre que moltes dones pobres moren o queden amb greus seqüeles per procediments insalubres i precaris. Mentrestant, la societat xilena fa cas i vista cega davant aquesta situació.

Avui fem una crida per acabar amb la hipocresia no condemnar les dones pobres per exercir la llibertat de decidir. L'Estat xilè i la seva herència dictatorial ens vol seguir obligant a ser mares, en condicions d'escassa seguretat social i protecció a la maternitat, qüestió que afecta la nostra qualitat de vida, les nostres perspectives de desenvolupament personal i professional.

Se'ns criminalitza i se'ns tracta com a delinqüents per avortar, per prendre una decisió sobre els nostres propis cossos: gairebé 450 de nosaltres avortem diàriament en condicions inhumanes al nostre país.

Fins i tot amb les xifres a la mà, l'Estat xilè ens segueix negant el dret a un avortament segur i ens penalitza amb presó per decidir des de la nostra autonomia sobre els nostres cossos i les nostres eleccions "reproductives"

Si bé oficialment l'estat Xilè ha fet expressa el reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones, àmbit en què s'inscriu el dret a l'avortament, ho ha formulat des d'una posició que expressa el conservadorisme moral d'alguns sectors de la societat i la participació de l'Església Catòlica en assumptes de salut o de polítiques públiques, desconeixent una de les fites més importants en la història de les nacions modernes: la separació iglesia/estado-

És per això que creiem que no n'hi ha prou ridículs bons de maternitat per comprar els projectes de vida de les dones ni per pal · liar els efectes d'inequitat d'un embaràs no desitjat. Les dones tenim la llibertat de decidir si volem ser mares. Els nostres úters no són béns nacionals i l'Estat no pot decidir sobre els nostres cossos.

Som dones, professionals, universitàries, treballadores, feministes, migrades,, lesbianes, trans i amb sexualitats dissidents a favor de la vida de les dones. No som anti-maternitat, estem per una maternitat triada i protegida.
La Dreta, la Concertació, les organitzacions pro-fetus i les esglésies, no s'han fet responsables del problema de l'avortament, ja que són ells els promotors d'un sistema capitalista neoliberal que sosté de la mà d'obra barata i poc qualificada.

Exigim la despenalització de l'avortament en totes les seves formes i que es legisli al voltant del dret a decidir sobre la nostra reproducció ..

Per això, convoquem a la ciutadania a Xile i diverses ciutats del món a la marxa per un "AVORTAMENT LLIURE ASSEGURANÇA I GRATUÏT", que es realitzarà, el dijous 25 de juliol per juntes avortar la hipocresia, el patriarcat, la dictadura moral i la maternitat forçada.

A Barcelona, ​​ens reunirem el mateix dijous 25, 11hrs. a Plaça Catalunya,

Contactes:
Fab Llanos: fabsllanos@gmail.com
Carolina Hermosilla: carolinahermosillasanchez@hotmail.com
Claudia Calquín: ccalquindonoso@gmail.com

3.- Convocatòria a facebook: https://www.facebook.com/events/386517464781672/386753344758084/

4.- VIDEO CONVOCATÒRIA:
http://www.youtube.com/watch?v=F74qiTVQBM8&feature=youtu.be

5.- hashtags INTERNACIONALS (twitter) # YoAbortoEl25 i #MarchaPorElAborto