CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Suport a la vaga d’estudiants i estudiantes del #26F

Dimarts, 24 febrer, 2015

SUPORT A LA VAGA D'ESTUDIANTS I ESTUDIANTES DEL #26F

Des de CGT UAB volem manifestar el nostre suport a la Vaga convocada per l´alumnat el proper 26 de Febrer contra el model de 3+2 anys que es vol implantar als estudis universitaris, i contra la estratègia de elitització i mercantilització que hi ha al darrera (l'Estratègia Universitat 2015).

La nova reforma universitària aprovada el passat 30 de gener possibilita a la universitat reduir a 3 anys (180 crèdits) els actuals estudis de grau per ser completats per màsters que durarien dos anys (120 crèdits). Aquesta reforma devalua encara més el contingut del grau, que passaria a ser de contingut molt generalista, i trasllada la especialització al màster de dos anys. Com a conseqüència, molts dels actuals estudis de grau poden desaparèixer.

Des de CGT UAB denunciem el fort augment de la despesa que suposarà aquest canvi de model per als estudiants i estudiantes. Amb un grau generalista serà imprescindible cursar un màster de dos anys si es volen adquirir competències professionals. Al preu actual dels màsters l’augment de la despesa per poder acabar el cicle és molt important. Aquest augment de la depesa dificultarà encara més l’accés a la universitat dels sectors socials amb rendes baixes.

Aquesta reforma afectarà també als treballadors i treballadores de la universitat, ja que una reducció de l'oferta formativa amb graus més generalistes comportarà una retallada de la plantilla del professorat al reduir-se les hores docents. Es per això que, tot i que només l’estudiantat ha estat convocat a la vaga, demanem la solidaritat activa de tota la comunitat universitària.

Des de CGT UAB denunciem també les maniobres demagògiques de l’equip de rectorat, que és incapaç de posicionar-se clarament contra l’EU 2015 i el model de estudis de 3+2. En aquest sentit no ens fiem de les declaracions de disconformitat de l’equip de govern amb l’aplicació concreta de l’EU 2015 que ha aprovat el Consell de Ministres. Cal recordar que la demanda d'aquesta reforma dels estudis universitaris va sortir dels rectors i rectores de les universitats catalanes, ve impulsada pel Govern de la Generalitat, i el Decret Ministerial proposa com opcional el model 3+2, sense fer-ne oblgatòria la seva implantació.

Finalment esperem que la pròxima jornada del 26 de febrer sigui l’inici d’un procés de mobilitzacions per aturar l’EU 2015 i el model de 3+2 i ens reafirmem amb el nostre compromís de impulsar aquestes mobilitzacions juntament amb tots els sectors de la universitat, treballadores i estudiants. Igualment, animem a aquells treballadors i treballadores de les universitats que el seu horari laboral els ho permeti a participar a les manifestacions que al llarg del dia 26 es facin en suport a la universitat pública.

No al 3+2
No a l’EU 2015

Per una universitat pública al servei de les classes populars.

Secció sindical de CGT a la UAB
http://cgtuab.wordpress.com/
@CGT_UAB