CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Surt el Catalunya 105

Dilluns, 6 abril, 2009

Atur, crisi i mobilització.


Atur, crisi i mobilització.

Dediquem bona part del present número al dramàtic tema de la crisi econòmics (i social) que vivim. En l'apartat del Reportatge parlem de la necessitat de la mobilització social com un dels mitjans per incidir en les polítiques de millora de la situació dels treballadors.

En l'apartat de treball-economia parlem principalment de l'actualitat dels darrers ERO's i, en particular, dels abusos perpretrats contra delegats sindicals o els treballadors, en general.

Al Tramuntana, destaquem una entrevista amb l'activista antisistema Enric Duran, poques setmanes abans de la seva detenció i empresonament a Barcelona. També parlem de l’empresa de Claved S.A., que va introduir un taller on treballen 40 dones empresonades a Can Brians, amb sous tres vegades inferiors al conveni del sector, mentre presentava alhora un ERO per acomiadar 34 treballadors de la factoria.

A Social, expliquem un altre cas d'agressió a l'entorn mediambiental del País Valencià, amb la construcció de l'autovia de la valleta d'Agres, les agressions a la gent del Cau de Llunes a Tarragona i el cas "Manifiesto por la lengua común".

Al Dinamita de cervell dediquem diversos articles a la recuperació de la memòria històrica, amb episodis com la figura del president Companys o les actuacions del sempre polèmic jutge Garzón i també, d'entre d'altres articles, a la celebració dels 25 anys del "Rojo y Negro".

En l'Entrevista de la contra, Bàrbarà Roch, de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina.