CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Surt publicat el dossier textos sobre el decreixement ”Ells són els utòpics. Resum de les jornades i altres textos”

Dimecres, 9 maig, 2007

El document recull textos sobre el decreixement i inclou el resum dels diferents tallers i activitats que es van realitzar durant les jornades "Desfer el creixement, refer el món" que van tenir lloc a Barcelona del 7 a l'11 de març de 2007. A banda de l'edició en format paper, també el podeu trobar-lo a la secció de textos de la plana web. També el podreu aconseguir en format paper a l'Infoespai (pl. del Sol 19,20 de Barcelona).

El podeu baixar des d'aquí:
http://www.decreixement.net/textos/dossierdecreixement-web.pdf

Siguem realistes. L'actual sistema econòmic basat en la possessió de cada vegada mes coses sense importar el cost ecològic no té futur. El món té un límit, i els països i la població no poden seguir creixent ignorant aquest fet. El "desenvolupament sostenible" és una bona idea però ignora dues realitats: primer que el 20% de la població mundial consumeix el 80% dels recursos de la terra i segon, que tant aquest 20% com l'altre 80% aspiren a consumir cada dia mes sense marcar-se un objectiu concret, o sigui, créixer per créixer.

Així doncs, el "desenvolupament sostenible" no és aplicable a aquest 80% de la població que, per principis d'igualtat de drets, demana tenir els nostres mateixos privilegis. Perquè això fos possible necessitaríem els recursos de 3 planetes, per tant és impossible. Així que només hi ha una solució per a evitar el col·lapse econòmic, ecològic i social: "decréixer".

Definim, el fet de "decréixer" en usar cada vegada menys productes i que aquests siguin produïts mes prop de nosaltres (en el nostre país), fins arribar a un punt en el que consumim i gastem únicament el que el planeta pot oferir-nos per si mateix.

En aquesta tasca, els que tenim més feina per fer som aquest 20% que gaudim de 4 vegades mes privilegis i energia dels que ens tocarien.

Com decréixer i en quina quantitat es el que vam debatre, estudiar i concretar en aquestes jornades.

Mireu també:
http://www.decreixement.net