CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Taller d’autodefensa per a dones de CGT Baix Penedès el diumenge 23 de novembre al Vendrell

Dimecres, 19 novembre, 2014

TALLER D’AUTODEFENSA PER A DONES

Diumenge dia 23 de novembre a les 19 hores

Sala Sindical de la CGT Baix Penedès.

C/Nord nº11-13 3ª Planta 43700- El Vendrell

Com responem a les agressions masclistes?

Les dones, patim de manera directa la violencia del sistema patriarcal (heteropatriarcat) i ens és necessari reunir-nos i parlar , des de nosaltres, sobre la violència, sobre els rols que ens cossifiquen en el paper de feble, víctima o histèrica.

Què és una agressió? Un cop de puny, un insult, un gest, un comentari, una mirada, un silenci? Qui determina què és una agressió masclista? Perquè no responem a certes agressions quan ens trobem soles?

Les respostes a aquestes preguntes ens les hem de responder nosaltres, perquè som les que rebem els cops, els insults o el nefast resultat de la distribució sexual de rols.

Però anem més enllà…..Com podem les dones respondre col·lectivament a le agressions masclistes?

Quan creem espais, com aquest taller, que han de ser espais de seguretat des d’on parlar de totes les eines i formes de lluita que tenim per a respondre a la violencia patriarcal, estem construïnt autodefensa personal i col·lectiva, estem creant suport mutu ( sororitat ) i estem trencant amb molts dels rols i papers que se’ns assignen. Preguntant-nos, entre totes, com responem a les agressions masclistes, estem omplint de contingut i de pràctica totes les nostres reivindicacions.

Sense tutors, sense relacions verticals, contra la violencia masclista, acció directa!!

Federació Comarcal CGT Baix Penedès

http://cgtbaixpenedes.wordpress.com/2014/11/18/taller-dautodefensa-per-a-dones/

>>> Cartell en document adjunt.