CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tallers per configurar un nou Centre Social Autogestionat a Reus

Diumenge, 7 febrer, 2010

Tallers organitzats per antics animadors del CSA L'Eskerda, per tal de configurar un nou Centre Social Autogestionat a Reus.

Sobren els motius per posar-se les piles i conquerir espais d'autonomia i autogestió on desenvolupar-hi alternatives a la crisis sitèmica que ens han deixat caure a sobre. Des de la cultura i els espectacles fins al menjar tot es autogestionable i més ens val aprendre a fer-ho, perqué si hem de confiar que polítics, banquers i multinacionals treballin per nosaltres estem venuts.

Amb l'Eskerda es va intentar, el resultat no ha sigut l'òptim, ara ho tornem a intentar invitant-te a pensar amb nosaltres per a què un nou espai, com ens organitzarem per decidir i fer les coses i com hi accedirem. Aquest proper dimecres 10 de febrer, comença un cicle de tallers i dinàmiques per configurar el nou Centre Social Autogestionat que Reus es mereix.

Fins al dimecres 3 de març cada dimecres de les 20h a les 22'30 al local de la CGT (Raval Santa Ana 13, 2n, Reus), hi haurà pausa amb piscolabis per calmar les ganes de sopar.

PROGRAMA

- Dimecres 10 febrer,
Centre Social Autogestionat: amb qui i per a què?

Taller d'agitació i concreció d'idees:
Per què volem un Centre Social Autogestionat?
Quins projectes es presenten i qui els tira endavant?

- Dimecres 17 febrer,
Autogestió 1. Presa de decisions en assemblea

Taller sobre tècniques per a facilitar les assemblees (com fer-les eficaces, dinàmiques i participatives).

Agitació i concreció d'idees: Com prendre les decisions? Quin tipus de decisions corresponen a tots els usuaris de l'espai? Quines a cada col·lectiu d'usuaris? I quines a cada persona individual?

- Dimecres 24 febrer,
Autogestió 2. Economia, treball i tasques.

Taula rodona sobre maneres de gestionar economies i tasques comunes: Els mínims, els NAPS, les mingues, els socis i les comissions.

Agitació i concreció d'idees: Com distribuim les tasques necessàries per mantenir viu el CSA? Com reconeixem la realització de les tasques? Cal que col·laborin tots els usuaris? Si és que si, com? Si és que no, quins? És possible combinar ingressos comunitaris amb ingressos particulars? Com?

- Dimecres 3 de març,
La conquesta de l'espai (Març Attack)

Taula rodona sopesant okupació, masoveria urbana, lloguer i compra col·lectiva.

Exposició de recursos i idees per finançar el CSA.

Agitació i concreció d'idees: Quins espais hem investigat?
Establim una llista de prioritats entre els espais investigats?
Quina opció és la més adedüada per a cada espai?