CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tancada a l’Hospital de Viladecans en defensa del seu futur

Dimecres, 19 juny, 2013

Cartell tancada hospital Viladecans

El dimarts 18 de juny, dia anterior a la reunió dels alcaldes de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans en el Departament de Salut, prevista per a les 9h del matí, on se'ls haurà d'informar respecte al futur de l'Hospital de Viladecans, veïns i treballadors han portat a terme una CONCENTRACIÓ-TANCAMENT a manera de PREGÀRIA, a partir de les 19 hores. Es mantindran tancats fins que, després de la reunió del dimecres 19 de juny, els alcaldes acudeixin a informar-los.

Al març de 2011, el Govern de la Generalitat de Catalunya va retirar l'autonomia de gestió a l'Hospital de Viladecans i ho va transformar en un simple apèndix de l'Hospital de Bellvitge, a més d'abocar-lo a un infrafinançament gairebé insostenible (dels 44 milions d'euros gastats en el 2010, la qual cosa llavors ja era escàs, als 37 milions del 2012).

La penosa evolució que ve provocant el desmantellament de l'Hospital de Viladecans, orquestrada pel Govern, és doblement condemnable:

1) El 2011, la Conselleria de Salut coneixia sobradament que aquest petit Hospital de Viladecans ja venia sent sanejat i optimitzat des de l'any 2007, la qual cosa el va transformar en l'Hospital més eficient del Institut Català de la Salut i en un dels tres més eficients de Catalunya. Així, el sentit comú de qualsevol polític les directrius del qual valoressin la bona gestió de la sanitat pública dictaminaria que a l'Hospital de Viladecans no se li apliquessin restriccions pressupostàries iguals que als altres centres. No obstant això, sabent "de quin peu coixeja", el Govern de la Generalitat va aplicar, sense rastre de decoro, idèntiques mesures de contenció de despesa que les imposades als altres centres públics del Institut Català de la Salut (aquests, fins a mitjans del 2011, no eren gestionats amb la mateixa austeritat que l'Hospital de Viladecans, pel que disposaven de més marge de maniobra per als ajustaments).

2) Sent Viladecans l'Hospital de referència (segons la Generalitat, "destinat a resoldre pràcticament tots els problemes de salut susceptibles de curació i millora, excepte els que requereixen recursos tecnològics d'alt nivell o una pràctica altament especialitzada") de les cinc poblacions a ell adscrites, ens xoca molt que el pressupost per càpita per a l'atenció hospitalària fins al nivell II de complexitat dels prop de 150.000 habitants adults de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans sigui de tot just 250 euros/any. Cap recordar que l'escassa despesa sanitari mitjà per càpita a Espanya és de prop de 1203 euros/any.

Així, la falta d'informació i la percepció de canvis negatius en l'Hospital de Viladecans han provocat que, des de fa prop de mes i mig, els treballadors del centre, representats per la Junta de Personal (amb el suport dels sindicats CGT, Metges de Catalunya i CCOO), a més de representants de la ciutadania, ciutadans i alguns partits polítics, vinguin portant a terme dos noves accions que pretenen fer visible i donar a conèixer la inestable situació de l'Hospital de Viladecans: una campanya informativa i de recollida de signatures, i la col·locació de pancartes en balconades i adhesius en els comerços amb el lema "DEFENSEM L'HOSPITAL DE VILADECANS".

Fins ara, poc més de 8.000 persones han signat, reivindicant al President de la Generalitat que mantingui l'Hospital de Viladecans com Hospital de Referència de les cinc poblacions, a més de demanar que la Generalitat porti a terme el seu projecte d'ampliació, pactat amb la ciutadania en l'any 2008. D'altra banda, les pancartes es vénen multiplicant en les balconades: fins a on sabem, hi ha prop de 1000 distribuïdes.

Tenint en compte que els alcaldes de les cinc poblacions adscrites a l'Hospital de Viladecans estan cridats dimecres 19 de juny, a una reunió en el Departament de Salut, on finalment se'ls explicarà el futur de l'Hospital de Viladecans, així com el seu paper en el mapa sanitari previst per al Baix Llobregat i la cartera de serveis que oferirà a la població, la Junta de Personal de l'Hospital, Associacions i Federacions de Veïns, grups ciutadans vinculats al moviment 15M i persones preocupades amb la destinació del seu Hospital de tota la vida, han convocat la realització d'una CONCENTRACIÓ-TANCAMENT EN L'HOSPITAL.

A les 19 hores del dimarts, 18 de juny, començava una concentració en els jardins de l'Hospital, on s'iniciava una PREGÀRIA que durarà fins a l'endemà. Simbòlicament, aquesta "pregària" és una súplica per sanar el nostre vulnerable Hospital, que està molt malalt.

Després de passar la nit en l'Hospital, el dia 19, dimecres, seguirem TANCATS fins que els nostres alcaldes ens portin notícies i finalment se'ns digui tota la veritat sobre el futur traçat per al nostre Hospital.

Secció Sindical CGT Hospital de Viladecans

Eliana Lopez Sanchez, Delegada de la SSCGTHV - tlf. 699 076 234
Juan Manuel Martín, Secretari General de la SSCGTHV - tlf. 619 366 225.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció