CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tancada de la CGT a la seu del Departament de Salut a Tarragona per exigir la data d’ampliació d’hemodinàmica a 24h.

Dijous, 15 gener, 2015

Tancada de la CGT a la seu de Salut per exigir la data d'ampliació d'hemodinàmica

Vídeos durant la manifestació a Tarragona de dissabte reclamant #hemodinamica24h :

La CGT de Tarragona manté la seva voluntat d'ocupar els S.T. de Sanitat

Després de la Roda de Premsa d'aquest matí la CGT de Tarragona ha procedit a ocupar pacíficament l'edifici dels Serveis Territorials (ST) de Sanitat, i han mantingut una primera reunió amb el Delegat Territorial de Sanitat, Josep Mercadé. En aquesta, els representants sindicals han exigit conèixer la data d'obertura de les 24 hores de la Unitat d'Hemodinàmica a l'Hospital Joan XXIII (HJ23).

Alhora, també han reivindicat el compromís signat per tal que fins que no es materialitzi aquesta obertura de 24 hores, s'activi el codi IAM (Infart Agut de Miocardi) amb l'obertura de la sala d'hemodinamica cardíaca a l'HJ23 cada vegada que sigui necessari, mitjançant el sistema de guàrdies localitzades que es fa habitualment els caps de setmana i festius.

Tanmateix, segons Conchi De Tera la reunió “només ha servit perquè Mercadé es reafirmi en l'anunci de la visita que farà el Conseller Boí Ruiz el proper 29 de gener, sense aportar cap mena d'informació rellevant, ni concreta al respecte”. Davant de la nul•la resposta, de Tera i la resta de sindicalistes presents a la reunió, han convidat a Mercadé a realitzar les gestions adients per tal de poder resoldre la demanda amb celeritat, ja que en paraules de De Tera “estem parlant de vides humanes i per a nosaltres la vida de les persones no té preu”.

La segona reunió tenia lloc passades les tres del migdia, i en aquesta Mercadé ha reiterat que no donaria cap data ni més informació de la ja facilitada i ha demanat a les ocupants dels ST de Sanitat que abandonessin l'edifici, perquè tancava de cara al públic.

Davant d'aquesta resposta, la CGT juntament amb les organitzacions que donen suport a la tancada (la resta d'organitzacions del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat de Tarragona, el sindicat Co.Bas i la CUP), s'ha reafirmat en la seva voluntat de “mantenir l'ocupació pacífica per a exigir la data i garanties d'atenció als pacients que pateixin un infart agut i necessitin l'atenció a la Unitat d'Hemodinàmica”.

Les darreres notícies són que els Mossos d'Esquadra han demanat al grup ocupant (ahores d'ara, una vintena d'activistes) que abandonin l'edifici, i en cas contrari han advertit que identificaran als ocupants, obriran diligències judicials i procediran a desallotjar. Com a conseqüència, tant la CGT Tarragona com les altres agrupacions que estan donant suport a la tancada, han fet una crida per tal de rebre suport a les portes dels ST de Sanitat a les 18h.

Dijous 15 de gener de 2015

Federació Intercomarcal CGT Tarragona

>>> En aquest enllaç de delCamp.cat es va actualitzant la informació sobre el desenvolupament de la tancada:
http://www.naciodigital.cat/delcamp/tarragonadiari/noticia/9177/deixaran/passar/nit/ocupants/salut/hores/hemodinamica

- Vídeo amb imatges de la tancada al Servei territorial de Salut:

- TWITTER CGT JOAN XXIII

- TWITTER CGT TARRAGONA

Tancada de la CGT a la seu de Salut per exigir la data d'ampliació d'hemodinàmica

El sindicat exigeix les dimissions del conseller Boi Ruiz i del director dels serveis territorials, Josep Mercadé, pel retard en la millora del servei

Una quarantena de persones convocades per la CGT ocupen, des d'aquest dijous 15 de gener al matí, la seu de Salut a Tarragona amb l'amenaça de quedar-s'hi fins que no se'ls comuniqui el dia que l'hemodinàmica del Joan XXIII passarà a obrir les 24 hores. També exigeixen la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz, i del delegat territorial, Josep Mercadé, perquè consideren que l'anunci de l'ampliació del servei arriba tard. A més, el sindicat considera "indignant" i "vergonyós" que s'hagi obert un expedient informatiu contra el servei de cardiologia del centre pel cas del veí de Tarragona que va morir mentre l'evacuaven a Bellvitge, perquè insisteixen que el personal va fer tot allò que estava a les seves mans.

Equipats amb bosses, maletes, menjar, màrfegues i sacs de dormir, els participants a la protesta han demanat reunir-se amb el director dels serveis territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé. Quan els han dit que el delegat no es trobava a l'edifici, han decidit esperar-lo a fora del seu despatx. "No marxarem sense una data, no tenim cap pressa i, si cal, ens quedarem a dormir. Pugem a exigir-li que ens digui quan s'obrirà hemodinàmica les 24 hores i a demanar-li la seva dimissió i la del conseller", ha explicat la portaveu de la CGT, Conchi de Tera.

El sindicat considera "ignominiós" que Salut hagi volgut desvincular el tancament de la unitat d'hemodinàmica tarragonina a les vuit del vespre de la mort del veí de Torreforta mort el dia de Nadal mentre el traslladaven a Bellvitge. "Demanem la seva dimissió perquè coneixia els informes que recomanen que el servei hauria d'estar obert les 24 hores", ha insistit la portaveu sindical. A més, la CGT critica que la mesura arriba amb retard i, segons de Tera, "no consentirem que Ruiz vingui amb tota la calma del món el dia 29 a anunciar un compromís no sabem per quan".

Des de la CGT s'ha apuntat també que, arran la difusió del cas del farmacèutic Enrique Gheron, molts pacients s'han posat en contacte amb ells per constatar que la seva no ha estat l'única mort que s'ha produït pel tancament d'hemodinàmica i que, probablement, es produeixen més trasllats cada any a Barcelona dels que assegura Salut -entre 70 i 80. "En molts casos s'arriba tard i es produeixen conseqüències mortals i, en altres, al pacient li queden seqüeles importants", ha lamentat la sindicalista.

Per la seva banda, un altre portaveu de la CGT, Agustí Aragonès, ha criticat que el conseller Boi Ruiz i el seu "bufó" a Tarragona, Josep Mercadé, "vulguin criminalitzar els serveis d'urgències i criminologia" pel cas del veí mort per infart. "La culpa la tenen ells i ho saben des de fa molts anys. Ens han tractat com una colònia mentre a la metròpoli de Barcelona tenen cinc unitats d'hemodinàmica que obren 24 hores", ha denunciat. "El nostre clam és que, si són uns inútils, dimiteixin, però que no posin la culpa als professionals que treballen amb uns mitjans retallats", ha sentenciat.

Cal recordar que aquest divendres la Coordinadora d'Entitats de Tarragona ha convocat una concentració a les sis de la tarda a la delegació del Govern a Tarragona i que l'endemà dissabte, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha convocat una manifestació a les cinc de la tarda que sortirà des de l'Hospital Joan XXIII.

* Notícia publicada a Reus Digital:
http://reusdigital.cat/noticies/el-camp/tancada-de-la-cgt-la-seu-de-salut-exigir-la-data-dampliacio-dhemodinamica


Ocupen Salut fins que donin una data d'obertura d'Hemodinàmica les 24h

Després d'una reunió amb Mercadé han decidit mantenir-se i quedar-se. La CGT, promotora d'aquesta acció, convida a tots els tarragonins a participar-hi «si cal, fins al 29 de gener»

El sindicat CGT ha tornat a fer una visita a la seu dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona després que ja ho fes el mes de desembre passat per presentar més de deu mil signatures per l'ampliació dels horaris de la unitat d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII. Aquest cop, però, no ho ha fet simplement per mantenir una reunió amb el delegat, si no directament per exigir conèixer la data d'obertura definitiva, que en principi té previst anunciar el conseller Boi Ruiz el proper 29 de gener. Ocuparan l'edifici, doncs, «si cal, fins al 29 de gener». Precisament aquesta setmana hi ha previstos dos actes de protesta arran de la darrera mort per infart durant el seu trasllat a Barcelona, un aquest divendres a les sis davant la delegació del Govern, promogut per Ángel Juárez i, l'altre, dissabte a les cinc a la plaça Imperial Tàrraco -mitja hora abans a la plaça de l'Església de Torreforta- convocant el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.

Demanen la dimissió tant del delegat a Tarragona Josep Mercadé com de Boi Ruiz, «no hi ha dret», deia Agustí Aragonès. Tot i que han afirmat no tindre dades sobre quants casos hi ha hagut, també diuen que «han estat molts més els casos de persones afectades pels horaris de la unitat d'hemodinàmica, tenen unes lesions tan greus que els deixa incapacitats per la seva via habitual» i que «exigim una reposta immediata que ve amb tres anys de retard». D'altra banda, animen a totes les tarragonines i tarragonins a participar de l'acció «ho estem fent per tothom, no estem fent això per treure cap rendiment polític ni sindical», ha destacat Conchi de Tera.

Una de les queixes principals del sindicat és al voltant de les declaracions dels diversos responsables polítics que han demanat un expedient informatiu a l'Hospital pel cas de la passada nit de Nadal, en què un farmacèutic de 76 anys de Torreforta va morir dues hores i cinquanta minuts després d'haver entrat a Urgències, quan el temps límit és un màxim de dues hores. De Tera ha comentat que li semblava «vergonyós» que es posi l'ull sobre els professionals i Aragonès ha recordat les paraules de la vídua del difunt, que va afirmar haver rebut un tracte correcte per part del personal sanitari.

Tot i que al principi, quan la CGT ha arribat, el delegat terrirorial no hi era, tres quarts d'hora després ha arribat acompanyat de Jaume Grifoll, del Catsalut. Conchi de Tera ha explicat a TarragonaDiari.cat que Josep Mercadé ha felicitat el sindicat pel dossier de premsa distribuït i després de les peticions traslladades de conèixer la data d'obertura definitiva i també, mentre no es produeix, poder activar el codi infart a Tarragona i atendre als pacients més urgents, ha comunicat que parlaria tant amb Joaquim Nin com amb Boi Ruiz. Tot i la reunió, han decidit mantenir-se en l'ocupació i ja li han dit a Mercadé que es quedaran fins al 29 de gener si no donen la data abans.

* Notícia publicada a delCamp.cat:
http://www.naciodigital.cat/delcamp/tarragonadiari/noticia/9177/ocupen/sanitat/fins/donin/data/obertura/hemodinamica/24h

>>> Podeu seguir els esdeveniments al twitter de la Secció Sindical de CGT a l'Hospital Joan XXIII: https://twitter.com/cgtjoanxxiii