CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tancament de l’empresa AJP Industrial.

Divendres, 28 octubre, 2011

AJP INDUSTRIAL TANCA LES SEVES PORTES

El Comitè d'Empresa de AJP Industrial (amb 5 delegats, 4 d'ells de CGT), vol expressar el següent en representació de tots els treballadors:

Arran de la notícia publicada a les notes de premsa de la web de la Generalitat de Catalunya del passat 21/10/11 amb el titular de "La unitat productiva d'AJP Industrial passa a mans de Dues firmes catalanes líders del sector de la moto ", referint-se a la venda de la nostra empresa en concurs de creditors des del passat mes de maig i que entra ara en fase de liquidació en la qual el jutge del Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona a autoritzat la venda de tots els actius a les empreses fins ara competidores nostres de J. Juan SA i Montajes y Radiados S.A.

Mostrem el nostre total desacord al preu de venda de les unitats productives per 425.000 €, molt per sota del preu real de la companyia i naturalment lliure dels 6 milions d'euros de deutes que té actualment la companyia amb Seguretat Social, Hisenda i altres creditors, tota una ganga.

En la notícia es comenta que els compradors absorbiran una part de la plantilla, però no diu que només es quedaran amb 7 treballadors d'una plantilla de 70 treballadors, per tant la resta de 63 famílies s'aniran a l'atur. Set treballadors és una quantitat ridícula en relació al volum real d'unitats productives que aquests compradors es porten a les seves instal·lacions i obeeix més a un negoci de quedar-se amb el mercat prescindint dels treballadors que no de continuar amb l'activitat productiva que es venia desenvolupant i que, segons la nostra opinió podria ocupar almenys a 40 o 50 treballadors. Tampoc hi ha el compromís de futures contractacions.

Comentar també que l'empresa no ofereix absolutament res als treballadors que acomiadarà en breu, un cop finalitzada la tramitació de l'ERO d'extinció de contractes a què des de CGT ens oposem totalment. Res vol dir: no pagar les mensualitats que es deuen (entre 2 i 3 salaris), no pagar ni un euro de liquidacions (sortir acomiadats de l'empresa sense un euro), no pagar ni un cèntim d'indemnització (és a dir de els 20 dies per any treballat fins a un màxim de 12 mensualitats).

Davant la dramàtica i greu situació que ens espera viure en breu, els treballadors hem sol·licitat al jutge del Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona que porta el concurs que destini el total de diners de la venda al pagament d'aquests deutes salarials, i que de totes formes no cobrirà ni el 25% del que seria el total d'aquest deute, el 75% restant o el 100% si aquesta venda no es destina als treballadors, s'enviarà a FOGASA a cobrar d'aquí a un any o més. El tancament està previst per a mitjans del proper mes de novembre. De moment no tenim res confirmat i el futur de les nostres famílies s'enfosqueix cada vegada més, hi ha la possibilitat que després de molts anys de treball sortim amb una mà davant i una altra darrere mentre uns fan el negoci i altres s'apunten com a salvadors de l'activitat, no ho permetrem mentre puguem seguir lluitant.

L'Hospitalet de Llobregat, a 27 d'octubre de 2011.

Signat. Comitè d'empresa de AJP Industrial S.A.

President: Arturo Hernández delegat de CGT

Secretari: Manuel Tejeda delegat de CGT

Vocals: Juan Carlos Sánchez delegat de CGT

Miquel Sánchez delegat de CGT

José Antonio Vila delegat de CCOO

Contactes per a més informació:

e-mail: ajp.comite(arroba)gmail.com

Sección Sindical de la CGT a AJP INDUSTRIAL, S.A.

cgt.ajp@gmail.com

Carretera del Mig 126

08097 L'Hospitalet de Ll.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció